Slavna glumica teško bolesna: Karcinom se proširio

Radiosarajevo.ba
Slavna glumica teško bolesna: Karcinom se proširio
Foto: Printscreen / Shannen Doherty
Krajem prošlog mjeseca slavna glumica Shannen Doherty na Instagramu je podijelila fotografije kako brije glavu jer gubi kosu zbog posljedica terapija kojim liječi karcinom dojke.

Sada je u intervjuu otkrila nešto više o terapiji, karcinomu i tome kako ju je bolest pogodila, emocionalno i fizički.

 

Doherty, kojoj je karcinom dijagnosticiran u martu prošle godine, imala je mastektomiju – uklonjena joj je jedna dojka, a njen hirurg ugradio joj je implant. Kaže kako joj je velika trauma bila otići u kupovinu novog grudnjaka.

 

“Moja majka je bila sa mnom. Slomila sam se u svlačionici i izjurila. Sjedila sam poslije dugo plačući”, rekla je za Entertainment Tonight.

 

Dodala je kako se karcinom proširio na limfne čvorove. “Na jednoj od operacija otkrili su da su ćelije raka možda otišle i dalje. Zbog toga, trenutno sam na kemoterapiji. Nakon toga, idem i na radijaciju.”

 

Doherty smatra da će, šireći svoju priču, staviti “lice” na ružnu stranu tretmana ove bolesti.

 

“Ako barem jednoj osobi bude lakše zbog moje priče, ako bar nekom pomognem, bit će mi lakše da živim s karcinomom”, kazala je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije