Aca Lukas najavio koncert u Splitu, stigla žestoka reakcija: 'On je pjevao vukovarskom krvniku'

1
Radiosarajevo.ba
Aca Lukas najavio koncert u Splitu, stigla žestoka reakcija: 'On je pjevao vukovarskom krvniku'
Foto: Instagram / Aca Lukas

Srbijanski pjevač Aca Lukas trebao bi održati koncert u Splitu u novembru, a jedna organizacija izrazila je žestoko protivljenje ovom nastupu.

Domovinski pokret Splitsko-dalmatinske županije objavio je reakciju na ovaj događaj. 

"Nastavlja se invazija sumnjivih likova s istoka na hrvatsku muzičku scenu. Ovaj put u akciji je ponovno Aca Lukas koji najavljuje premijeru svog autobiografskog filma 'Pokidan' - trilogija 'Kafana na Balkanu' u dvorani Gripe u Splitu 4. novembra.

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

Nakon projekcije filma predviđen je i koncert ovog srpskog turbofolkera. Koncert i projekcija filma zakazani su ni manje ni više nego na Gripama - hramu splitskog sporta. 

Postavlja se logično pitanje - ima li u Splitu, u njegovim gradskim strukturama, bilo kakav kriterij što se može organizirati u javnim gradskim prostorima? Kakvu poruku šaljemo našoj mladosti kada u jednom sportskom, javnom objektu organiziramo promociju filma koji veliča lik i djelo jednog ovisnika, nasilnika i zagovornika politike Aleksandra Vučića

Desničari u Hrvatskoj protiv nastupa Lukasa, Karleuše i Džinovića: "Zašto ste to dopustili?!"

Desničari u Hrvatskoj protiv nastupa Lukasa, Karleuše i Džinovića: "Zašto ste to dopustili?!"

Danas je najnormalnije da Partizanovi igrači s tetovažom Draže Mihailovića na nozi igraju basket u srcu grada, na Prokurativama. Kada jedna ovakva stvar prođe bez povišene temperature i reakcije nadležnih, ulog se podiže pa uskoro možemo očekivati i proslavu godišnjice utemeljenja Dinarske četničke divizije. 

Zašto i ne bi? Gdje su službe grada i države? Zar je postalo normalno da čovjek koji je u zatvoru organizirao privatni koncert za krvnika Vukovara Miroslava Radića nesmetano nastupa u Splitu? Da, ako niste znali upravo je Aca Lukas pjevao kapetanu JNA Miroslavu Radiću na ispraćaju iz beogradskog zatvora u Haag. Čovjek to i ne skriva, štoviše - ponosi se time. 

Ovom prilikom obraćamo se svim organizacijama i pojedincima kojima je stalo do očuvanja nacionalnog identiteta i dostojanstva Domovinskog rata te ih pozivamo da spriječe sramotu kojoj aktualna gradska vlast izlaže Split i Hrvatsku", naveli su u objavi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije