Desničari u Hrvatskoj protiv nastupa Lukasa, Karleuše i Džinovića: "Zašto ste to dopustili?!"

4
Radiosarajevo.ba
Desničari u Hrvatskoj protiv nastupa Lukasa, Karleuše i Džinovića: "Zašto ste to dopustili?!"
Foto: Instagram / Jelena Karleuša

Otok u Kaštelanskom zaljevu u Hrvatskoj, Barbarinac, ovog ljeta postaje nova destinacija za vrhunsku zabavu, a vrhunska produkcija i najveći plesni podij jedinstveni su novitet u hrvatskoj ponudi.

Prijevoz do Barbarinca je izvrsno organiziran. Party brod kreće iz Splita, Sportska luka Mornar, svake večeri od 22 sata na dalje - poručili su to prije nekoliko sedmica organizatari manifestacije Island Of Love koju je 21. juna otvorilo Prljavo kazalište.

Proteklog vikenda tamo su nastupale regionalne zvijezde Nucci i Voyage, a ovog ljeta tamo će pjevati i još neki izvođači poput Jelene Karleuše, Ace Lukasa i Harisa Džinovića.

Vlada Portugala odbija pokrenuti proces isplate odštete za zločine transatlantskog ropstva

Vlada Portugala odbija pokrenuti proces isplate odštete za zločine transatlantskog ropstva

O muzičkim se ukusima, dobro je poznato, ne raspravlja, svako od nas sluša ono što mu je po volji, međutim za mnoge je porazna činjenica da se u 21. stoljeću nekima još uvijek broje krvna zrnca. Pa je, eto tako, Domovinskom pokretu Splitsko - dalmatinske županije zasmetalo to što će na Barbarincu, gotovo nadomak Splitu jelte, uskoro svoj glas pustiti Karleuša, Lukas i Džinović, piše Slobodna Dalmacija.

"Gradonačelniče Ivanović, zašto ste dopustili nastupe Karleuše i Ace Lukasa na Barbarincu? Domovinski pokret Kaštela smatra da ovaj muzički izričaj ne pripada hrvatskom podneblju te kako moraju čuvati mediteransku i europsku kulturu kojoj pripadaju. Island of Love festival na otočiću Barbarincu godinama je bio techno-partijanerska oaza koja je bila posjećena i zapamćena po dobroj zabavi.

"Muzika oblikuje našu stvarnost i društvenu filozofiju, a navedeni izvođači pripadaju nekom drugom identitetu. Dužni smo čuvati kulturno dobro, a grad Kaštela, koji je izdao koncesiju na zaštićenom kulturnom dobru, trebao bi voditi računa koji će se događaji organizirati na otoku", poručili su iz Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije.

Gorica Popović o Karleuši: Plaća li porez za svoje 'čudesne nastupe' državi koju tako zdušno brani?

Gorica Popović o Karleuši: Plaća li porez za svoje 'čudesne nastupe' državi koju tako zdušno brani?

Pogađate, nije dugo trebalo da Jelena Karleuša, koja je inače poznata kao osoba bez dlake na jeziku prokomentira potez Domovinskog pokreta koji je došao i do nje.

"Domovinski pokret očigledno nema pojma ni kada je riječ o muzici ni kada je riječ o tome što pripada našem podneblju. Ako im je techno muzika ok, gdje se mladi drogiraju do jutra, ne vidim problem koji imaju s pop muzikom koju ja izvodim. Ja se bolje uklapam u europske standarde koje spominju, tako da se ostave lupetanja o nečemu o čemu nemaju pojma. 

Ako im je problem što dolazim iz Srbije, neka zamisle da dolazim s Marsa i sve će biti ok! Mene hrvatska publika obožava, a ovih lažnih stručnjaka i moralista uvijek je bilo i bit će. Neka dođu na moj koncert da vide pravu svjetsku zvijezdu", poručila je Karleuša na društvenim mrežama.

Saša Mirković koji je producirao eurovizijsku pobjedničku pjesmu Molitva Marije Šerifović, menadžer je Ace Lukasa, a za Slobodnu Dalmaciju kaže da ih ova situacija nimalo ne pogađa.

"Zamislite da se Jeleni Rozgi, Petru Graši i Severini zabrane nastupi u Srbiji! Trideset se godina bavim ovim poslom i redovno sam organizirao koncerte hrvatskih izvođača u Srbiji, ja sam prvi koji je tamo doveo Magazin i Tončija Huljića. Radio sam i s Parnim Valjkom, Borisom Novkovićem, Vladom Kalemberom…

I znate što? Nikad nijedna politička stranka, a posebno ove koje su danas na vlasti nije zabranila da organiziram neki koncert, niti će to ikad uraditi. Političari neka se bave politikom, a mi ćemo se baviti muzikom i onime što spaja narode, a ne razdvaja", govori Mirković i dodaje kako je njegov štićenik Aca Lukas u Splitu uvijek rado viđen gost.

"Mi volimo Split i Split voli Acu, redovi za njegove nastupe budu dugački preko 700 metara. Jednako kao i u Zagrebu gdje smo nedavno napunili Arenu. Pred kraj godine planiramo veliki koncert na Gripama, Aca širi dobre vibracije svojom muzikom, nastupa po cijeloj Hrvatskoj i ne vidim razlog zašto ne bi i dalje", kaže Mirković.

Što o svemu misle hrvatski iskusni muzički menadžeri Ivica Bubalo i Zoran Škugor?

"Nikad mi nije smetalo da bilo ko dođe pjevati, dapače neka dođe ko god želi i misli da može.

Bit će sigurno interesa, a ono što mi je uvijek smetalo u mom poslu su zabrane i apsolutno sam protiv njih", smatra Bubalo dok je Škugor mišljenja kako su organizatori procijenili da Karleuša, Lukas i Džinović mogu dobro proći na ovoj manifestaciji.

"Država je ta koja će odlučiti hoće li biti javnog skupa ili ne, odnosno ovih koncerata. To više nema veze s Domovinskim pokretom, a organizatori moraju podnijeti zahtjev za održavanje, što su vjerujem već i napravili. Drugo, ako splitski izvođači zarađuju u Srbiji, dat ću za primjer Grašu, Severinu i Rozgu te Huljića koji je bio u njihovim show programima, zašto onda i izvođači iz Srbije ne bi mogli doći u Dalmaciju? Sigurno i u Srbiji ima nekih koji ne podržavaju dolazak Hrvata, pa ipak se manifestacije održavaju.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CsMfJhNtSFt/[/instagram]

Pravo Domovinskog pokreta je da to ne podržavaju, njihovo je pravo da se bune, kao kad su se braniteljske udruge bunile protiv dolaska Brene u Zagreb, no mislim da neće time puno postići",  kaže Škugor.

Predviđa i da će interesa za nastupima srbijanskih muzičara na Barbarincu biti.

"Čujte, to su dovoljno velika imena srbijanske muzičke scene i ne vidim razloga zašto to ne bi uspjelo. Pojedinačnih incidenata uvijek može biti, a na organizatorima je da angažiraju određeni broj redara kako bi se spriječili mogući neredi", zaključuje Škugor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije