Tajna pripreme morske hrane: Ovaj sastojak će neutralisati mirise kada pržite ribu
Ova tajna pripreme ribe rješava sve probleme s mirisima i garantuje fantastičan okus! Svi volimo ribu, ali nas često muče neugodni mirisi koji se šire po kuhinji.
Srećom, postoji jedan jednostavan sastojak koji vjerovatno već imate u svom frižideru, a koji potpuno mijenja način pripreme ribe - mlijeko!
Naime, riba, posebno riječna riba, ponekad može imati jači i neugodan miris. Međutim, dodavanje mlijeka u tavu tokom prženja ribe rješava ovaj problem i čini ribu nevjerovatno mekom, dok miris potpuno nestaje. Tajna je u tome što mlijeko upija sve te neugodne mirise i čini ribu savršeno ukusnom.
Nerin Dizdar: "Vjerujem da će u 2026. doći do povećanja minimalne plate i penzije"
Kako tačno funkcioniše? U tavu sipajte oko 100-125 ml mlijeka (oko pola šolje). Zagrijte mlijeko, ali pazite da ne prokuha. Kada se mlijeko zagrije, stavite ribu i nastavite s normalnim prženjem. Rezultat će biti mekana riba bez žilavih dijelova i neugodnog mirisa.
Ako pripremate nemasnu ribu, nema problema - možete koristiti bilo koje nemasno mlijeko, poput bademovog, sojinog ili zobenog. Efekat je potpuno isti!
Kada jednom isprobate ovaj trik, više nikada nećete pržiti ribu na stari način. Uživajte u savršenom okusu bez neugodnih mirisa.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.