Svi žele recept: Hrskavi uštipci koji ne upijaju ulje

1
Radiosarajevo.ba
Svi žele recept: Hrskavi uštipci koji ne upijaju ulje
Foto: Screenshoot / Uštipci

Ove nedjelje dijelimo sa vama recept za brze hrskave uštipke ili peksimete koji ne upijaju ulje.

Rade se od sastojaka koje gotovo uvijek imate kod kuće, a gotovi su za manje od pola sata.

Sastojci:

Novinarka Mirza Vranj traži pomoć: Nakon reakcije na antibiotike vraćaju je kući, a stanje sve gore

Novinarka Mirza Vranj traži pomoć: Nakon reakcije na antibiotike vraćaju je kući, a stanje sve gore

• 100 ml jogurta
• 1 jaje
• 250 ml mlijeka
• 1 kašika ulja
• ½ kašikice soli
• ½ kašikice šećera
• 500 g brašna
• 1 kašikica praška za pecivo
• 1 kašikica kvasca
• ½ l ulja

Priprema:

Domaći kuhani paradajz na starinski način: Prirodni okus, bez aditiva

Domaći kuhani paradajz na starinski način: Prirodni okus, bez aditiva

1. U posudu dodajte 100 ml jogurta, 1 jaje, 250 ml mlijeka, 1 kašika ulja, ½ kašikice soli, ½ kašikice šećera i sve izmiješajte dok se ne sjedini i ostavite sa strane.

2. U drugoj posudi dodajte 500 g brašna, 1 kašikicu kvasca, 1 kašikicu praška za pecivo i sve lagano sjedinite. Dodajte prethodnoj smjesi sa "mokrim" sastojcima. Ostavite tijesto na "odmaranje" 15-ak minuta.

3. Trebali bi dobiti fino tijesto. Tijesto razvaljajte na debljinu otprilike 1 cm i režite na rombove. Od jedne smjese dobijete 40-ak uštipaka.

4. Zagrijte ulje i pecite dok uštipci ne dobiju zlatno-žutu boju s obje strane, i već su spremni za jelo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije