Poznato tursko jelo: Jeste li probali Imam baildi?

/ Komentari (1)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Guest

Opisali ste modernu verziju. Recept za pravu Imam baildiju je da se patlidzan oguli po duzini tako da ostanu trake bijelo- tamno. Zareze se po duzini, ali ne do kraja i puni filom od luka i paradajza. Ponegdje se ubaci po cijelo cehno bijelog luka. Dinsta se lagano, a ne pece u rerni. To je recept moje drage majke Sadije Pasic iz Bijeljine, vrsne domacice. Poseban okus je to bio za prepoznatljivo sembersko povrce. Moja majka nije vec dugo s nama ali svaki obrok koji je ona pripremala je neponovljivog okusa.

/ Najnovije