Panna cotta: Uz malo truda i nekoliko osnovnih sastojaka napravite osvježavajući italijanski desert

0
Radiosarajevo.ba
Panna cotta: Uz malo truda i nekoliko osnovnih sastojaka napravite osvježavajući italijanski desert
Foto: Pexels / Panna Cotta

Ako tražite lagan, osvježavajući i jednostavan desert, panna cotta s višnjama je savršen izbor.

Ova veganska verzija klasične italijanske poslastice pripremljena s biljnim sastojcima i osvježavajućim voćnim preljevom, spaja kremastu teksturu s blago kiselkastim notama višanja.

Uz malo truda i nekoliko osnovnih sastojaka, možete stvoriti pravi kulinarski užitak koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca, piše Miss7.

Duraković za Radiosarajevo.ba: Ne dozvoliti preživjelima da učestvuju u Maršu mira je nepravedno

Duraković za Radiosarajevo.ba: Ne dozvoliti preživjelima da učestvuju u Maršu mira je nepravedno

Sastojci:

  • 2 dcl sojinog vrhnja za kuhanje
  • 2, 5 dcl sojinog mlijeka
  • 30 g smeđeg šećera + 2 kašike za višnje
  • 2 g agar-agara u prahu
  • korica limuna
  • 250 g otkoštenih višanja
  • 2 kapike smeđeg šećera
  • sok polovice limuna

Priprema:

Pomiješajte sojino vrhnje i mlijeko sa smeđim šećerom. Neka se smjesa ugrije i šećer otopi, a zatim dodajte agar-agar te koricu limuna. Sve kuhajte na laganoj vatri dok se agar-agar ne rastopi.

Rasporedite smjesu u zdjelice i pustite neka se ohladi, a nakon toga stavite u frižider minimalno pet sati. U međuvremenu, višnje kuhajte na laganoj vatri sa smeđim šećerom i sokom od limuna. Tu smjesu prelijte preko panna cotte prije serviranja i uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije