Ne može ukusnije: Napravite Monte Cristo sendvič i uživajte u doručku
Sendvič je omiljena hrana brojnih, a često složimo jedan kada idemo na posao ili uz šoljicu kafe za doručak.
Donosimo vam recept za jedan od najpoznatijih i najukusnijih sendviča na svijetu, koji će vas zasigurno držati sitima dok ne bude vrijeme za ručak.
Ukusna prepečena šunka, sir i dvije kriške hljeba su sve što trebate.
Savez kolumnista | Tomislav Marković: Ratni zločinci - najzaslužniji građani Srbije
Sastojci
- 2 kriške hljeba
- 1 kašičica majoneze
- 1 kašičica pripremljenog senfa
- 2 kriške šunke
- 1 kriška sira
- 1 veliko jaje
- ½ šolje mlijeka
Priprema
1. Premažite majonezu s jedne strane kriške hljeba. Premažite senf s jedne strane preostale kriške hljeba.
Tajna svjetskih kuhara: Za najbolji paradajz sos ne štedite sa ovom namirnicom
2. Naizmjenično složite kriške šunke i sira.
3. Zatvorite sendvič preostalom kriškom hljeba, stranom s majonezom prema dolje.
4. U plitkoj posudi umutite jaje i mlijeko dok se dobro ne sjedine. Lagano namastite malu tavu na srednjoj vatri.
5. Umočite sendvič u smjesu od jaja da se obloži s obje strane.
6. Prebacite sendvič u vruću tavu i pecite dok ne porumeni sa obje strane i dok se sir ne otopi.
Poslužite vruće.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.