Miriše na jesen: Donosimo recept za rolnice sa kremom od pistacije
S obzirom da meteorolozi najavljuju hladnije dane koji su uvod u ranu jesen, to onda znači samo jedno - miris toplog tijesta iz kuhinje.
Danas vam donosimo recept za jesenje rolnice sa kremom od pistacije koja će osvojiti vaše nepce.
Sastojci i priprema
Suhi kvasac (oko 8 g) - razmutiti u 100 ml toplog mlijeka i ostaviti da nadođe 15 minuta.
U posudu dodajte redom:
Vrhovni sud FBiH zabranio direktoru Aerodroma Sarajevo Saninu Rameziću obavljanje dužnosti
- 500 g brašna,
- 60 g otopljenog margarina/maslaca,
- 1 jaje,
- 50 g smeđeg šećera i bijelog šećera,
- 150 ml mlakog mlijeka, i na kraju
- nadošli kvasac.
Izradite tijesto, a nakon što se umijesi, ostavite ga pokriveno na dva sata.
Na malo pobrašnjenoj podlozi prebacite tijesto, malo pobrašnite i razvucite u pravougaonik na 0.5-1 cm debljine.
Premažite tijesto sa 150 g pistacija krema.
Redati rolnice u podmazanu vatrostalnu posudu. Zatim rolnice pokriti još na pola sata.
Peći u zagrijanoj rerni na 180°C sa ventilacijom 30 minuta.
Za kremu:
- Umutiti 200 g krem sira
- 50 g šećera u prahu i
- 50 g maslaca/margarina.
Nek zamiriše na jesen. Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.