Idealan način pripreme pomfrita u fritezi: U ovome leži tajna savršenstva

/ Komentari (1)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

MALI MEDA

Ja ovako przim pomfric: isecem na tanke stapice krompirice osusim ih platnenom salvetom koja sluzi samo za to mora biti perfektno cista, pa spustam po saku -dve krompirica u vrelo ulje bez friteze. Prodrmam protresem serpicu ili tiganj zavisinu cemu prxim pa kad je gotovo povadim retkom busnom kasikom na salvetu papirni debelu ocedim pa prerucim u ciniju i posolim promesam i to je to! Moze se posluziti uz razne priloge i zacine po zelji. Ponekad i ja uvaljam u brasno i zacine i pospem uljem ali ovako je jednostavnije a ukus je kao cips. Ovako se moze praviti i domaci cips.

/ Najnovije