Hrskav spolja, mekan iznutra: Poznati kuhar otrkio trik za najhrskaviji pomfrit koji ste ikada jeli
Radiosarajevo.ba
Tajna ovog neobičnog pomfrita krije se u krompiru koji se prvo kuha, zatim gnječi i miješa sa začinima.
Ovaj pomfrit je hrskav spolja, a mekan iznutra, idealan za posluživanje uz omiljeni umak.
Sastojci
- 3 velika krompira
- 1 kašika mljevene paprike
- 1 šolja kukuruznog škroba (gustina)
- so (po ukusu)
Priprema
- Krompir operite, ogulite i nasjeckajte.
- Skuhajte ga u vodi dok ne omekša.
- Ocijedite ga i izgnječite u pire.
- Dodajte mljevenu papriku, so i kukuruzni škrob.
- Sve dobro promiješajte kašikom dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
- Smjesu stavite između dva lista papira za pečenje i izravnajte oklagijom.
- Oštrim nožem izrežite štapiće, kao na videu.
- Pržite ih u vrelom ulju dok ne postanu zlatno hrskavi.
- Ocijedite pomfrit na papirnom ubrusu.
[related]https://radiosarajevo.ba/sport/kosarka/dubravko-barbaric-za-radiosarajevoba-zelja-nam-je-da-se-vratimo-u-skenderiju-ali/616829?type=trending[/related]
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)