Gotove za 15 minuta: Napravite bruskete, jednostavan i ukusan recept za svaku priliku

0
Radiosarajevo.ba
Gotove za 15 minuta: Napravite bruskete, jednostavan i ukusan recept za svaku priliku
Foto: Screenshot / Bruskete

Ukoliko vam se najave iznenadni gosti, potrebna vam je jednostavna priprema neke zakuske koja vam neće oduzeti mnogo vremena, a koja je ujedno i ukusna. Pravo rješenje je da napravite bruskete, svestran italijanski specijalitet koji obara s nogu.

Uz osnovne sastojke vrlo lako možete pripremiti ovu 'grickalicu' čiji recept zaista nije komplikovan.

Sastojci

  • 1 vekna bageta
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 8 komada suhog paradajza ili 1 svjež paradajz
  • 100 g fete
  • malo sjeckanog bosiljka
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • 2 čehna bijelog luka
  • 1 kašičica balzamiko sirćeta
  • malo soli
  • malo bibera

Priprema

Tišina, bijeli pejzaži i čist zrak: Igman pod snijegom, pogledajte čarobne prizore iz zraka

Tišina, bijeli pejzaži i čist zrak: Igman pod snijegom, pogledajte čarobne prizore iz zraka

Prije svega zagrijte rernu i isijecite bagete na kriške. Poredajte kriške u pleh i premažite svaku krišku sa kašičicom maslinovog ulja i pecite od 10 do 12 minuta sve dok hljeb ne postane zlatno-smeđi i dok ne postane hrskav.

Dok se hljeb peče, spremite nadjev. U zdjelu pomiješajte isjeckani suhi paradajz, isjeckani suhi bosiljak, rendani parmezan, sitno sjeckani bijeli luk i balzamiko sirće. Posolite i dobro promiješajte i dodajte mljeveni crni biber pa ponovo dobro promiješajte. Feta sir isijecite na manje kocke ili po želji možete da je izrendate.

Kada se hljeb bude ispekao, izvadite ga iz rerne i obilno sipajte po kašiku nadjeva na svaku krišku. Kada završite ovaj proces, brusketi su spremni za posluženje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije