Abdulah Skaka nagradio uspješne mlade sportaše Zlatnicima Grada Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Abdulah Skaka nagradio uspješne mlade sportaše Zlatnicima Grada Sarajeva
Foto: Grad Sarajevo / Abdulah Skaka zajedno sa sportašima koji su ostvarili velike takmičarske uspjehe

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je danas upriličio prijem za mlade sportaše koji su na takmičenjima širom svijeta ostvarili velike uspjehe nagradivši ih Zlatnicima Grada Sarajeva.

"Medalje koje ste osvojili u Ujedinjenim Arapskim Emiratima čine nas ponosnim i radosnim. Za mene naši srebreni stonoteniseri Irfan Kulić i Milada Elez nisu ništa manje zvijezde od naših Edina Džeke ili Miralema Pjanića", poručio je Skaka.

Sarajevski gradonačelnik je podsjetio i na uspjehe druhi sportaša.

Zlatni Hasan Sejdinović na 200 metara u trčanju, Snežana Džida u disciplini atletika 400 metara i  Inkluzivna nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, kako je naveo, nam je donijela radost poput naših heroja Amela Tuke ili Damira Džumhura.

Bronzani Hiba Sultanović – atletika 200 metara, Njegoš Mihajlović – atletika 400 metara i Ena Čatović – plivanje 25 metara prsno, najbolji su sportski ambasadori Bosne i Hercegovine, istakao je Skaka.

"Svima sam danas stisnuo ruku i uručio Zlatnike Grada Sarajeva, jer ništa manje od zlata ni ne zaslužuju", rekao je Skaka.

Takmičari Specijalne olimpijade Bosne i Herceogvine osvojili su na nedavno održanoj Olimpijadi tri zlatne, dvije srebrene, pet bronzanih medalja takmičeći se u atletici, stonom tenisu, ženskom fudbalu i skoku u dalj, naglasio je.

"Direktorica Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine Kada Delić predvodila je danas delegaciju bosanskohercegovačke reprezentacije u Vijećnici i njoj sam posebno čestitao", izjavio je Skaka.

Na svjetskim igrama učestvovalo je više od sedam hiljada takmičara iz oko 190 država, a Bosna i Hercegovina nastupila je s 18 takmičara, podsjetili su iz ureda gradonačelnika Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije