Grad Sarajevo donirao trofejne topove općinama Ilijaš, Žepče i Zavidovići

Radiosarajevo.ba
Grad Sarajevo donirao trofejne topove općinama Ilijaš, Žepče i Zavidovići
Foto: Grad Sarajevo / Uručeni trofejni topovi općinama Ilijaš, Žepče i Zavidovići

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uručio je danas trofejne topove općinama Ilijaš, Žepče i Zavidovići.

Na taj način nastavljen je projekat oživljavanja tradicije, kojim je planirano obuhvatanje velikog broja bh. gradova, općina i čaršija sa ciljem promocije baštine i obogaćivanja turističke ponude.

Gradonačelnik Skaka je istakao da glavni grad BiH učvršćuje veze sa gradovima i općinama širom države.

“Danas smo uručili trofejne topove kao znak simbolične podrške očuvanju naše vrijedne baštine sa namjerom da se oko ovog projekta gradi jedna mreža turističkih atrakcija koje će privlačiti posjetioce u bh. gradove. Ne samo u vrijeme ramazana, ali i posebno u vrijeme ovog svetog mjeseca. Radostan sam što je naš projekat naišao na dobrodošlicu kod načelnika i građana iz Žepča, Ilijaša i Zavidovića. Uvjeren sam da će ovo ojačati i proširiti naše veze”, rekao je gradonačelnik Skaka.

Gradonačelnika Skaku je u Ilijašu dočekao načelnik Akif Fazlić, te su na lokaciji iznad Ilijaša izvršili primopredaju ove simbolične donacije. Potom je delegacija predvođena gradonačelnikom Skakom ramazanski top uručila u prisustvu načelnika Općine Žepče Mate Zovke Medžlisu Islamske zajednice ove općine.

Prethodno je gradonačelnik Skaka u prostorijama Općine razgovarao sa načelnikom Zovkom i čelnicima Općinskog vijeća, koji su istakli kako će ovaj čin dodatno naglasiti uspješno njegovanje komšijskih odnosa i suživota u ovoj općini. U Zavidovićima načelnik Hašim Mujanović zahvalio se gradu Sarajevu na ovoj vrijednoj donaciji, te izrazio nadu da će ovo osnažiti veze i otvoriti mogućnost dodatne saradnje između glavnog grada i Zavidovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije