Ovih 10 lidera su među najzgodnijim političarima na svijetu

0
Radiosarajevo.ba
Ovih 10 lidera su među najzgodnijim političarima na svijetu
Foto: Wikimedia Commons / Borut Pahor

Nerijetko se političari smatraju među najmanje atraktivnim ljudima na svijetu, ali to nije uvijek slučaj. U stvari, postoji mnogo zgodnih i karizmatičnih političara širom svijeta.

Postoji mnogo teorija o tome zašto se političari obično smatraju privlačnima. Neki vjeruju da moć može učiniti privlačnim čak i najružnijeg čovjeka. Ipak, u svijetu definitivno ima nekoliko izrazito privlačnih političara

Gospoda oja su ušla u Wonderlistov izboru Top 10 najzgodnijih političara su redom uspješne vođe u raznim životnim dobim, daolaze iz različitih zemalja i imaju drugačije stilove, ali svi imaju nešto što ih čini posebnima.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

10. Mark Rutte, premijer Holandije

Mark Rutte
Foto: Wikimedia Commons: Mark Rutte

Mark Rutte je karizmatični političar kojeg karakteriše ležerni šarm i muževna privlačnost koja ga čini popularnim među biračima i novinarima. Rođen u Hagu 1967. godine, studirao je u Leidenu prije nego što se pridružio nizozemskoj civilnoj službi.

Rutte je brzo napredovao kroz redove i obavljao je različite ministarske funkcije prije nego što je postao premijer 2010. godine. Član je Narodne stranke za slobodu i demokratiju.

9. Borut Pahor, predsjednik Slovenije

Borut Pahor
Foto: Wikimedia Commons: Borut Pahor

Borut Pahor, predsjednik Slovenije, ima zavodljiv osmijeh i zaraznu osobnost kojim je osvojio naklonost širom svijeta. Prvo se istakao kao gradonačelnik Ljubljane prije nego što je izabran za predsjednika 2012. godine.

Pahor je poznat po svom duhu, brzom nastupu i snažnoj podršci društvenim pitanjima, uključujući prava LGBT zajednice.

8. Volodymyr Zelensky, predsjednik Ukrajine

Volodimir Zelenski
FOTO: Wikimedia Commons: Volodimir Zelenski

Volodymyr Zelensky, bivši komičar i glumac, je trenutni predsjednik Ukrajine. On je osvježavajući lider i obećavajući vođa koji je šarmantan, privlačan i ima zanimljivu pozadinu.

Zelensky je Ukrajinu preuzeo u teškom periodu, a njegova politika fokusira se na obnavljanje povjerenja u pravosudni sustav i poboljšanje kvalitete života za Ukrajince.

7. Emmanuel Macron, predsjednik Francuske

Emanuel Macron
Foto: Wikimedia Commons: Emanuel Macron

Francuski predsjednik Emmanuel Macron redovito se smatra jednim od najprivlačnijih muškaraca u politici. On je političar centra koji je pohvaljen zbog svojih ekonomskih reformi i snažne podrške europskoj integraciji.

Macron zrači samopouzdanjem i karizmom i jedan je od najmlađih lidera na međunarodnoj pozornici.

6. Vladimir Putin, predsjednik Rusije

Vladimir Putin
Foto: Wikimedia Commons: Vladimir Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin poznat je po svojem grubljem, muževnom izgledu i smislu za stil. Njegov stav izražava samopouzdanje i moć, što ga je učinilo jednim od najmoćnijih i najprivlačnijih lidera u svijetu, piše Wonderslist.

Putin je uspio održati Rusiju na okupu u teškim vremenima, a odlikuje ga široko čelo, visoke jagodične kosti i plave oči.

5. Mohammed bin Salman, princ Saudijske Arabije

Mohammed bin Salman Al Saud
Foto: Twitter : Mohammed bin Salman Al Saud

Mohammed bin Salman Al Saud, poznat i kao MBS, smatra se jednim od najzgodnijih političara na svijetu. Sa simetričnim licem, prodornim plavim očima i gustom kosom, on utjelovljuje ideal muške ljepote.

No izvan njegove fizičke privlačnosti, bin Salmana karakteriše dostojanstveno samopouzdanje. Pravi je primjer izreke "lijep kao princ".

4. Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, kralj Butana

Jigme Khesar Namgyel Wangchuck
Foto: Twitter : Jigme Khesar Namgyel Wangchuck

Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, kralj Butana, poznat je po besprijekornom osjećaju za stil i kraljevskom stavu.

Fotogeničan je i zrači šarmom i karizmom. Osim toga, inteligentan je, artikuliran i predan svojoj zemlji i njenim ljudima.

3. Barack Obama, 44. predsjednik SAD-a

Barack Obama
Foto: Wikimedia Commons: Barack Obama

Barack Obama, prvi afroamerički predsjednik Sjedinjenih Država, također je bio jedan od najzgodnijih.

Poznat po svojoj karizmatičnoj osobnosti i sposobnosti povezivanja s ljudima, bio je snažni zagovornik socijalne pravde i radio je na poboljšanju odnosa među rasama. Obama je ne samo zgodan, već i inteligentan, elokventan i uzor mnogima.

2. Justin Trudeau, premijer Kanade

Justin Trudeau
Foto: Wikimedia Commons: Justin Trudeau

Justin Trudeau, drugi najmlađi premijer u kanadskoj povijesti, često se smatra najzgodnijim političarem na svijetu.

S plavim očima i pijeskom smeđom kosom, uspoređuju ga s holivudskim zavodnikom Georgeom Clooneyjem. Trudeau je također poznat po svojoj privlačnoj osobnosti i snažnim političkim vještinama.

1. Imran Khan, 22. premijer Pakistana

Imran Khan
Foto: Twitter : Imran Khan

Imran Khan, bivši kriket igrač i 22. premijer Pakistana, ne samo da je visok i dobro građen, već ima i prodorne orašasto smeđe oči i izrezane crte lica. Njegova karizma i samopouzdanje isijavaju iz svake riječi, a njegova strast prema svojoj zemlji očituje se u svemu što radi. Khan je iznimno inteligentan i artikuliran, sa dubokim razumijevanjem domaće i vanjske politike.

"Francuski zavodnik": Ovog glumca danas mnogi ne bi prepoznali

"Francuski zavodnik": Ovog glumca danas mnogi ne bi prepoznali

Khan je također poznat po svojim izvrsnim govorničkim vještinama, sposobnosti da motivira ljude i uvjerava ih u svoju viziju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije