Zvijezda 'Peaky Blindersa' uhapšena zbog kokaina, tvrdi da se 'uživljavao' u ulogu

0
Radiosarajevo.ba
Zvijezda 'Peaky Blindersa' uhapšena zbog kokaina, tvrdi da se 'uživljavao' u ulogu
Foto: IMDb / Paul Anderson poznat po ulozi Arthura Shelbyja

Glumac iz serije Peaky Blinders, Paul Anderson, kažnjen je zbog posjedovanja droge, navodi The Guardian.

Anderson, fanovima serije poznatiji kao Arthur Shelby, prošlog četvrtka završio je na sudu za prekršaje u Highbury Corneru nakon što je optužen za posjedovanje kokaina klase A, zajedno s amfetaminima klase B i dvije supstance klase C na recept. Na kraju se izjasnio krivim po sve četiri tačke optužnice.

Tužilac Kevin Kendridge rekao je da je Anderson uhvaćen s drogom na Boxing Day (26. decembar, dan nakon katoličkog Božića), kada je menadžer jednog paba pozvao policiju u blizini njegove kuće.

Oglasili se iz OHR-a: Evo šta je Christian Schmidt rekao o napadu na povratnike u Gacku

Oglasili se iz OHR-a: Evo šta je Christian Schmidt rekao o napadu na povratnike u Gacku

Menadžer je policiji prijavio da je upozoren na isparenja kreka kokaina (kokain koji se konzumira udisanjem u pluća) koji su dolazili iz toaleta za invalide. Navodno ga je Anderson tamo ostavio.

U policijskom izvještaju stoji da je Anderson u toaletu pronađen sa jednim mladićem i 17-mjesečnom bebom te da je priveden u policijsku stanicu, nakon što su pronašli kokain i omot od smeđeg praha za koji je otkriveno da je amfetamin, zajedno sa diazepamom i pregabalinom.

"Okrivljenog ćete prepoznati po veoma intenzivnoj ulozi koju je igrao u nedavnom televizijskom programu. Često je po njemu i prepoznat te daje sve od sebe da ugodi obožavaocima svog rada uvlačeći se u lik kojeg igra. Bio je prepoznat tog dana i pokušao je glumiti lika za ove ljude. A zbog načina života koji vodi, ljudi ga često podstiču na to. On se našao u nezgodnoj situaciji i trebao je imati snage da kaže ne", rekao je Andersonov advokat.

U suštini, advokatova odbrana bila je to da je njegov klijent nedavno igrao ulogu ovisnika o drogi, te da je sa sobom imao narkotike u slučaju da njegovi fanovi zatraže da im kratko izimitira lika kojeg su vidjeli na televiziji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije