Zvijezda "Gospodara prstenova" izbjegava velike franšize: "Ti filmovi obično nisu tako dobri"

1
Radiosarajevo.ba
Zvijezda "Gospodara prstenova" izbjegava velike franšize: "Ti filmovi obično nisu tako dobri"
Foto: EPA - EFE / Viggo Mortensen

Viggo Mortensen je u najnovijem intervjuu za magazin Vanity Fair otkrio zašto ga nismo vidjeli u velikim hollywoodskim franšizama nakon uloge Aragorna u kultnoj trilogiji Gospodar prstenova (The Lord of the Rings) u režiji Petera Jacksona.

Glumac je objasnio da nema ništa protiv filmskih franšiza, ali mu se ne sviđa što takvi filmovi obično nemaju dovoljno kvalitetnih priča.

"Zapravo, ne tražim niti izbjegavam bilo kakav žanr ili budžet. Ja samo tražim zanimljive priče", objasnio je Mortensen.

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Povrijeđen pješak

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Povrijeđen pješak

"Nije mi bitno koji je žanr, koliki je budžet i ko radi na filmu. Nikada ne bih pristao na film samo zato što ga režira takva i takva osoba. Priča mora biti najvažnija. Ako mislim da sam prava osoba za tu ulogu, ona je uvijek na prvom mjestu. Ovo važi i za franšize", istakao je on.

"Ako mi neko da ponudu za film, treći ili deveti nastavak, a mislim da je lik sjajan i želim da ga igram i mislim da imam čime da doprinesem, uradio bih to. Nisam protiv toga. Ali ti filmovi obično nisu tako dobri".

Peter Jackson i Andy Serkis trenutno rade na novom nastavku serijala Gospodar prstenova, pod nazivom Gospodar prstenova: Lov na Goluma (Lord of the Rings: The Hunt for Gollum), čija je premijera zakazana za 2026. godinu. Mortensen je ranije ove godine rekao da je otvoren za povratak u Međuzemlju, samo ako njegovo prisustvo u filmu ima smisla.

"Ne znam tačno o čemu je priča, nisam čuo", rekao je.

"Možda ću na kraju čuti za to. Volim da igram taj lik. Naučio sam mnogo igrajući taj lik. Uživao sam u tome. Vratio bih se samo ako bih bio pravi za ulogu koja mi je data, inače je glupo", dodao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije