Zvijezda franšize 'Vrisak' dobila otkaz zbog antisemitskih komentara

0
Radiosarajevo.ba
Zvijezda franšize 'Vrisak' dobila otkaz zbog antisemitskih komentara
Foto: IMDb / Scene iz Vriska 6

Produkcijska kuća Spyglass Media Group dala je otkaz Melissi Barreri, glavnoj zvijezdi petog i šestog nastavka franšize Vrisak (Scream), koja se trebala pojaviti i u nadolazećem, sedmom nastavku, donosi Variety.

Produkcijska kuća je objasnila da je Barrera na svojim društvenim mrežama objavljivala antisemitske komentare.

"Imamo nultu stopu tolerancije za antisemitizam ili poticanje mržnje u bilo kojem obliku, što uključuje lažne reference na genocid, etničko čišćenje, iskrivljavanje informacija o Holokaustu i sve što prelazi očite granice govora mržnje", izjavio je jedan od glasnogovornika produkcijske kuće.

Macron potvrdio mogućnost slanja francuskih trupa u Ukrajinu

Macron potvrdio mogućnost slanja francuskih trupa u Ukrajinu

Nakon Hamasovih terorističkih napada 7. oktobra i Izraelovog odgovora na te napade, Barrera je u svojim objavama na društvenim mrežama pisala o konfliktu Izraela i Palestine te je podijelila objavu koja optužuje Izrael za "genocid i etničko čišćenje".

Također je podijelila jednu objavu časopisa Jewish Currents o "iskrivljavanju informacija o Holokaustu u svrhu poticanja izraelske industrije oružja".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije