Zvijezda filma "Povratak u budućnost" razmišlja o povratku glumi unatoč bolesti

0
Radiosarajevo.ba
Zvijezda filma "Povratak u budućnost" razmišlja o povratku glumi unatoč bolesti
Foto: EPA - EFE / Michael J. Fox sa suprugom

Michael J. Fox rekao je da bi razmislio o povratku glumi ako mu se ponudi prava uloga koja uključuje njegovu Parkinsonovu bolest.

Zvijezda serijala Povratak u budućnost (Back to the Future) najavila je povlačenje iz glume 2020. godine otvoreno govoreći o tome kako je bolest uticala na njezino pamćenje.

Šezdesetdvogodišnjak rekao je za Entertainment Tonight da bi razmislio o ponovnoj glumi ako bi mogao uklopiti svoju realnost i izazove s kojima se mora nositi.

Dragan Bursać: Srbija sastavlja ratni kabinet vlade?

Dragan Bursać: Srbija sastavlja ratni kabinet vlade?

"Ako mi ko ponudi ulogu i ja to učinim i dobro se zabavim, super. Bavio bih se glumom kad bi se nešto pojavilo u što bih mogao uklopiti svoju realnost, svoje izazove, ako bih mogao naći rješenje za to", rekao je.

Aktivistu i bivšem hollywoodskom glumcu dijagnosticirana je Parkinsonova bolest u mladosti godinu dana nakon što je 1990. objavljen treći dio filma Povratak u budućnost. Fox je prvi put primijetio drhtanje u malom prstu prije dijagnoze u dobi od 29 godina, a progresivno neurološko stanje ozbiljno je uticalo na njegovu pokretljivost. Zbog mnogih padova zadobio je lomove kostiju.

Tokom intervjua za Entertainment Tonight Fox je rekao da su se njegovi ciljevi uvijek mijenjali, ali da mu je najveći cilj bio podići porodicu sa suprugom Tracy Pollan.

"Imamo četvero sjajne djece i to je velika stvar", rekao je Fox, koji se s Pollan oženio 1988. "A osim toga, tu je i fondacija", dodao je.

Fox je 2000. godine osnovao Fondaciju Michael J Fox za istraživanje Parkinsonove bolesti, koja je prikupila više od dvije milijarde dolara, izvijestio je CBS News u novembru.

Godine 2023. glumio je u Apple+ dokumentarcu Still: A Michael J Fox Movie, istražujući kako je Parkinsonova bolest uticala na njegov život.

Osim što je glumio u trilogiji Povratak u budućnost, Fox je poznat po filmovima među kojima su Teen Wolf i Doc Hollywood te TV seriji Spin City.

U februaru je dobio ovacije nakon što se iznenada pojavio u invalidskim kolicima na dodjeli filmskih nagrada BAFTA u Londonu kako bi uručio nagradu za najbolji film Christopheru Nolanu za Oppenheimer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije