Znate li bolnu i istinitu priču o jednoj od naljepših pjesama Dine Merlina?

1
Radiosarajevo.ba
Znate li bolnu i istinitu priču o jednoj od naljepših pjesama Dine Merlina?
Foto: Edvin Kalić / Dino Merlin

Gotovo sve pjesme Dine Merlina nose određenu poruku i simboliku.

Ona Da šutiš naročito je osvojila srca mnogih poklonika njegove muzike. Vjerovatno mnogi znaju da ju je Dini napisao, jedan od najboljih i najplodonosnijih kantautora na našim prostorima Eldin Huseinbegović, ali malo ih zna da ona u sebi sadrži i jednu bolnu ali istinitu priču.

Na pjesmu Da šutiš, ovih dana podsjećaju brojni regionalni mediji te objašnjavaju kako je motiv da napiše ovu pjesmu Eldinu bila njegova supruga, koja je preminula nakon dugogodšnje borbe s multiplasklerozom.

Podcast s Tomom: Nermin Palić i priča o spajanju svjetova energije i sporta

Podcast s Tomom: Nermin Palić i priča o spajanju svjetova energije i sporta

Emka je imala sve – muža koji je voli, ljepotu, ali je dobila i zlokobnu bolest – multipla sklerozu. Upravo ljubav i posvećenost prema njoj su Huseinbegoviću bili motiv da napiše neke od svojih najljepših pjesama, a jednu od njih otpjevao je i Dino Merlin.

"Osobi koju najviše volim nisam mogao pokloniti cipele, jer ona ne hoda. Ni knjigu, jer ne vidi, pa sam došao na ideju da supruzi Emki poklonim album.

Moja žena je slijepa i u kolicima je. Kad bih mogao vratiti vrijeme i kad bih znao da će oslijepiti i biti u kolicima, opet bih je oženio", rekao je svojevremno Eldin.

U aprilu 2013. godine, nekoliko godina nakon teške borbe s bolešću, Emka je preminula. Da šutiš i danas je jedna od najljepših pjesama Dine Merlina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije