Život 'Kralja popa' na velikom platnu: Biografski film o Michaelu Jacksonu dobio datum izlaska

0
Radiosarajevo.ba
Život 'Kralja popa' na velikom platnu: Biografski film o Michaelu Jacksonu dobio datum izlaska
Foto: Facebook / Michael Jackson

Priča o Michaelu Jacksonu stiže na veliko platno naredne godine.

Lionsgate je najavio da će nadolazeći biografski film pod nazivom Michael stići u kina 18. aprila 2025.

Film Michael će publici donijeti uzbudljiv i iskren prikaz sjajnog, ali komplikovanog čovjeka koji je postao 'Kralj popa'.

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

"Film predstavlja njegove uspone i padove - od njegove ljudske strane i ličnih borbi do kreativne genijalnosti, koja se ogleda kroz njegove najikoničnije nastupe. Kao nikada ranije, publika će doživjeti uvid u život jednog od najuticajnijih umjetnika koje je svijet upoznao", rekli su iz produkcije.

Antoine Fuqua, poznat po filmu Dan Obuke (Training Day), režirat će nadolazeću produkciju, dok će ulogu pjevača tumačiti Michaelov nećak, Jaafar Jackson, inače sin Michaelovog starijeg brata Jermainea Jacksona.

"Nevjerovatno je koliko je Jaafar sličan Michaelu. Zvuči kao on, pleše kao on, pjeva, stvarno nevjerovatno. Graham King, fantastičan producent, pronašao ga je i predstavio mi ga i bio sam oduševljen", rekao je Fuqua za Entertainment Weekly.

Ovaj biografski film će obuhvatiti sve aspekte pjevačevog života. Trenutno nije poznato da li će film obraditi kontroverze vezane za Michaela.

Optužbe za seksualno zlostavljanje djece iznesene su protiv Michela pred kraj njegovog života i nakon njegove smrti. Michael je preminuo 2009. s 50 godina. Godine 2003. uhapšen je pod optužbama za seksualno zlostavljanje djece, mada je oslobođen tih optužbi 2005. godine.

Nedavno je život Michaela Jacksona prilagođen i za pozorište. Prvog februara 2022. godine, mjuzikl MJ: The Musical premijerno je prikazan na Broadwayju i prati kreativni proces pjevača Bad, fokusirajući se na pripreme za njegovu turneju Dangerous World Tour iz 1992. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije