Bizarni detalji smrti Michaela Jacksona: U trenutku smrti nije imao nos, obdukcija trajala pet sati

0
Radiosarajevo.ba
Bizarni detalji smrti Michaela Jacksona: U trenutku smrti nije imao nos, obdukcija trajala pet sati
Foto: Društvene mreže / Michael Jackson

Planetarno popularni Michael Jackson jedan je od najnagrađivanijih pjevača svih vremena i jedan od najuticajnijih umjetnika u muzičkoj industriji.

Čak je 23 puta srušio Guinnessov rekord, a prodao je više od 850 miliiona primjeraka albuma

Karijeru je započeo vrlo rano kao član grupe The Jackson 5 zajedno sa svojom braćom, no, planetarnu slavu stekao je u solo karijeri.

Za nekoliko sati vanredno zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a: Obratit će se Schmidt i Cvijanović

Za nekoliko sati vanredno zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a: Obratit će se Schmidt i Cvijanović

Vijest o smrti jednog od najpoznatijih muzičara 20. vijeka šokirala je svijet, a detalji vezani uz njegov život i dalje intrigiraju javnost. Sada je objavljeno kako Michael Jackson u trenutku smrti nije imao nos.

Iako je on sam tvrdio kako je u životu imao tek dvije operacije nosa, stručnjaci su tvrdili da je, s obzirom na izgled, na njemu napravljeno čak 20 zahvata, i to zbog kompleksa koje mu je otac stvorio još dok je bio dijete. Bio iznimno nasilan prema svojoj djeci, a kruže glasine i da ih je tukao štapom ako bi tokom proba pogriješili notu ili plesni korak.

Nećak Michaela Jacksona glumit će kralja popa u biografskom filmu

Nećak Michaela Jacksona glumit će kralja popa u biografskom filmu

Pokretač američke muzičke dinastije koji je otkrivanjem muzičkog talenta kod petorice svojih sinova oformio grupu Jackson 5, izvana je izgledao kao da ima savršen život, ali Joe navodno nikome od svoje djece nije dozvoljavao da se bave društvenim aktivnostima mimo porodice. Djeca nisu smjela imati prijatelje, pa je to uticalo i na Michaelovo samopouzdanje i onemogućilo mu normalno odrastanje.

Kako je Michael odrastao, očevo zlostavljanje navodno je prešlo iz fizičkog u verbalno, a otac Joe upravo je u Michaelovom nosu vidio priliku da konstantno ponižava svog sina. Nazivao ga je "veliki nos", što je kod Jacksona razvilo komplekse, zbog čega je s vremenom postao opsjednut estetskim zahvatima.

Michael Jackson
Foto: Društvene mreže: Michael Jackson

Kad je Michael umro 2009. godine, javnost je bila šokirana. Kontroverznog umjetnika čiji je život bio obilježen skandalima i optužbama za pedofiliju, dokrajčio je srčani zastoj uzrokovan prevelikom dozom opijata. Dvije godine nakon njegove smrti, saznalo se da mu je njegov osobni doktor Conrad Murray dao preveliku dozu Propofola što je prouzrokovalo zatajenje srca i smrt.

Murray je uhapšen 2011. godine, a nakon odsluženja kazne detektivi koji su radili na slučaju otkrili su jezive detalje iz sobe u kojoj je Michael umro. Posvuda su bili nalijepljeni papirići s kratkim sloganima, na krevetu je bilo računalo, dječja lutkica i fotografije beba. Lijek za koji se smatra da je ubio kralja popa pronađen je u medicinskoj torbi.

Obdukcija je trajala pet sati, a ljudi koji su vidjeli Michaela nakon što je umro, izjavili su kako nos uopće više nije postojao na njegovom licu. Prema pisanju Rolling Stonea, oni koji su vidjeli Jacksonovo tijelo kazali su da mu nos nedostaje, a "tamo gdje nekada bio, ostali su samo komadići hrskavice i mala, tamna rupa".

Inače, Jackson je u javnosti nosio crnu periku jer mu je veliki dio glave bio bez kose otkako je 1984. godine zadobio teške opekotine po tjemenu snimajući reklamu za Pepsi. Na pjevačevom tijelu pronađeni su brojni ožiljci od plastičnih operacija, a bolovao je i od vitiliga, piše Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije