Nećak Michaela Jacksona glumit će kralja popa u biografskom filmu

0
Radiosarajevo.ba
Nećak Michaela Jacksona glumit će kralja popa u biografskom filmu
Foto: Twitter / Jaafar Jackson

Pjevača Michaela Jacksona glumit će njegov nećak Jaafar Jackson u biografskom filmu reditelja Antoinea Fuquaa, autora filma "Dan treninga", piše New York Post.

"Ponosno najavljujemo @jaafarjackson kao Michaela u filmu koji istražuje putovanje čovjeka koji je postao kralj popa", objavio je Fuqua na Instagramu. 

Jaafar Jackson je 26-godišnji sin basista i pjevača Jackson 5 Jermainea Jacksona, jednog od starije braće kralja popa.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Jaafar Jackson potvrdio je Fuquainu objavu na Instagramu, dodavši: "Ponizan sam i počašćen što sam mogao oživjeti priču mog strica Michaela" i obećavši obožavateljima: "Vidimo se uskoro."

Michael Jackson bio je jedan od najslavnijih i najkontroverznijih umjetnika svih vremena kada je 2009. godine preminuo u dobi od 50 godina od akutne intoksikacije propofolom.

Obdukcija je pokazala da je inače bio zdrav.

Poznat više od četiri desetljeća kao blistavi izvođač odgovoran za hitove uključujući "Beat It", "Rock With You", i "Thriller", Michael Jackson je osvojio bezbroj nagrada i odlikovali su ga predsjednici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije