Zenički bend Bruhuuhu promovisao debitantski album

0
Radiosarajevo.ba
Zenički bend Bruhuuhu promovisao debitantski album
Foto: Promo / Bruhuuhu, promocija

Zenički alternativni rock/industrial/electro sastav Bruhuuhu u utorak, 16. aprila 2024. godine promovisao je svoj debitantski album koji nosi naziv po imenu benda.

Promocija je održana prije snimanja emisije "Corner plus - Muzički klub" na BHRT u kojoj je bend uživo odsvirao nekoliko numera sa albuma. 

Bend je ranije ove godine objavio spot za pjesmu "Možda su i možda ne" kao najavu predstojećeg albuma, a pjesma je prošla veoma zapaženo kod domaće i regionalne publike. 

Vlada FBiH donijela pet važnih odluka o koeficijentima i novčanim naknadama za boračku populaciju

Vlada FBiH donijela pet važnih odluka o koeficijentima i novčanim naknadama za boračku populaciju

Album je nastajao u periodu od 2018. do 2023. godine te je inspirisan muzikom i dešavanjima koja su članove u periodu njegovog nastanka okruživala, i uticala na njih. Na albumu se nalazi 10 pjesama i u njegovom kreiranju bendu su pomogli saradnici i bivši članovi benda, od kojih posebno izdvajaju Nermin Bihorac, te kolektiv radiYo Active. Album je dostupan na svim streaming servisima, a u pripremi je i CD izdanje. 

Bruhuuhu je bosanskohercegovački bend koji u svom stilskom izrazu donosi fuziju rocka, industrijala i electra. Bend je nastao 2018. godine u Zenici, a čine ga Ernad Bihorac (vokal, gitara, electronika), Semir Solo (perkusije i vokal), Duško Kostić (bubnjevi), Ana Milanović (vokal) i Boris Marković (bas). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije