Večeras otvaranje LAKE festa

Radiosarajevo.ba
Večeras otvaranje LAKE festa
/ Lake Fest, Foto: Marko Ristić
Prvi kamperi već su zaposjeli prostor oko Krupačkog jezera, gdje se večeras otvara Lake Fest. Dvadeset osam izvođača iz regije i Evrope uveličat će četverodnevni festival koji će u nedjelju zatvoriti popularni Manu Chao

Zbog velikog interesa za ovogodišnji Lake Fest festivalski prostor pretrpio je određene promjene u vidu proširenja kapaciteta, kao i sanacije terena i uređenja festivalskog prostora. Stiglo je i dodatno ozvučenje i osvjetljenje, kao i dva videobima na kojima će publika moći pratitu nastupe izvođača, saopćeno je iz press službe festivala.

Osiguran je i organiziran prijevoz na relaciji Krupac – Podgorica (cijena karte je 1.5 eura), dok na svakih 30 minuta autobus s glavne autobuske stanice u Nikšiću vozi do jezera po cijeni od pola eura. 

Ulaz na festivala danas je besplatan, a među ostalima nastupit će Rambo Amadeus i Bajaga. Ulaznica za sve festivalske dane košta 25 eura, a jednodnevna je 10 eura, a sve se može kupiti i preko portala Kupikartu.ba. Boravak u kampu je besplatan. 

 U fotogaleriji pogledajte kako izgledaju pripreme za Lake Fest. 

Program:

  1. august: Voodoo  Mangrov Rambo Amadeus, Bajaga i Instruktori, Kultur Shock, Off duty, Sivilo
  2. august: Light Under The Black Mountain, Zoon politikon, Mort, Kerber, Goran Bare & Majke, Kiril Dzajkovski, Mc TK Wonder & Mc Wasp, Nikola Vranjković
  3. august: Justin’s  Johnson, Irish stew, Lačni franc, DST,  YU grupa, Dejan Petrović Big band, Ritam nereda
  4. august Sara Renar, Punkreas, Stray Dogg, TBF, Manu Chao La Ventura,Gužva u 16-ercu, Aurora

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije