Ulaz je besplatan: Evo kada i gdje će se prikazati film "Ecoscope"

0
Radiosarajevo.ba
Ulaz je besplatan: Evo kada i gdje će se prikazati film "Ecoscope"
Foto: Kino Meeting Point / "Tajni život deveća"

U kinu Meeting Point u srijedu, 7. decembra bit će održan program Ecoscope: panel-diskusija s početkom u 18 sati i fascinantni dokumentarni film "Tajni život drveća" u 20 sati. Ulaz je besplatan!

U nastojanju da postanu (još) zeleniji i zajedničkim aktivnostima doprinesu podizanju svijesti o očuvanju prirode i ekološkoj održivosti, Mreža festivala Jadranske regije: Sarajevo Film Festival, Zagreb Film Festival, Festival autorskog filma Beograd, Filmski festival Herceg Novi i Ljubljanski
filmski festival, predstavljaju jednodnevno događanje Ecoscope.

Prvo izdanje projekta koji ujedinjuje filmske projekcije i panel-diskusije na temu ekologije i održivosti predstavit će dokumentarac "Tajni život drveća". Fascinantna filmska šetnja šumom mogla bi u potpunosti promijeniti način na koji gledamo na prirodu, a održat će se u kinima u Sarajevu, Beogradu, Herceg Novom, Ljubljani i Zagrebu.

Tužilaštvo BiH najavljuje žalbu: I dalje traže pritvor za osumnjičene u predmetu 'Black Tie 2'

Tužilaštvo BiH najavljuje žalbu: I dalje traže pritvor za osumnjičene u predmetu 'Black Tie 2'

Naučnici otkrili stablo staro 20 miliona godina

Naučnici otkrili stablo staro 20 miliona godina

Jeste li znali da drveće međusobno komunicira i brine o potomstvu, da složenim mehanizmima upozorava druge jedinke na neprijatelje i da živi u složenim zajednicama?

Temeljen na istoimenom bestselleru New York Timesa, Washington Posta i Wall Street Journala s potpisom njemačkog šumara, zaljubljenika u prirodu i popularizatora ekologije Petera Wohllebena, film "Tajni život drveća" redatelja Jörga Adolpha gledateljima otkriva tajne koje u svojim dubinama kriju europske i svjetske šume.

Danas čitava planeta govori o životnoj sredini i ekologiji, ali često se zaboravlja slušati samu prirodu. Wohlleben putuje s jednog kontinenta na drugi da bi otkrio i opisao tajni svijet šuma.

Finska: Radnici vrtića napravili "male šume" i popravili imunitet kod djece

Finska: Radnici vrtića napravili "male šume" i popravili imunitet kod djece

Model koji regulira život drveća i biljaka, osvijetljen željeznim pravilom solidarnosti i kohezije, ključ je svijesti koja se ne može dalje odlagati. Wohlleben je putovao u Švedsku da vidi najstarija stabla na svijetu, posjetio je tvornice u Vancouveru koje istražuju nove pristupe očuvanju životne sredine i pridružio se demonstracijama ekoloških aktivista diljem svijeta.

Sudbina čovjeka i njegovog opstanka na Zemlji usko je povezana s dobrim zdravljem velikih šuma i vrijeme da se o njima brinemo je upravo sada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije