Tvorci 'Stranger Thingsa' snimaju novu seriju prema romanu 'Talisman'

0
Radiosarajevo.ba
Tvorci 'Stranger Thingsa' snimaju novu seriju prema romanu 'Talisman'
Foto: Društvene mreže / Talisman

Filmovi prema djelima 'kralja horora', genijalnog Stephena Kinga, imaju kultni status već dugi niz godina. 

Stoga nas je doista oduševila vijest da će Netflix snimati seriju prema knjizi Talisman, koju je Stephen King pisao zajedno s Peterom Straubom, koji je preminuo prošle godine.

Dva majstora fantastičnih priča napisala su roman koji teče kao da je djelo jednog autora – početak i kraj odredili su zajedno, a zatim su pisali naizmjence. Tragajući za čarobnim kristalom koji mu može izliječiti majku, dvanaestogodišnji Jack otkriva nevidljiv paralelni svijet mitskih krajolika u kojemu ga čeka titanska borba između dobra i zla.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Usput otkriva da je prestolonasljednik u paralelnom svijetu kojim hara zli pretendent na isto prijestolje. 

"Dva majstora, dva gospodara dobre priče napisala su roman koji čitatelja ostavlja bez daha. Puno je dobrih mjesta u ovome romanu, no oduševit će vas dobri Vuk s kojim se sprijatelji Jack, pogotovo kad provali iz Kutije i potamani gotovo sve opake sadiste koji vode Kuću Sunca.

Očarat će vas i paralelna Amerika – Teritoriji – u koju Jack stalno navraća i gdje je vazduh tako čist i sladak da možete i na kilometar osjetiti kad ko iščupa rotkvu iz zemlje", napominje urednica knjige Miroslava Vučić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije