Novi Netflixov hit: Savršena serija za Noć vještica

0
Radiosarajevo.ba
Novi Netflixov hit: Savršena serija za Noć vještica
Foto: Netflix / The Fall of The House of Usher

Početak je oktobra, mjeseca u kojem kreću pripreme za Noć vještica pa je upravo to mjesec u kojem streaming servisi ponude najveći izbor horor filmova.

Netflix je sezonu otvorio s novom horor serijom The Fall of The House of Usher, režisera Mikea Flanagana koji je autor i hit horor serije The Midnight Club, te Midnight Mass, The Haunting of Hill House i The Haunting of Bly Manor.

Nova serija odlično je prihvaćena od gledalaca, ali i kritičara koji smatraju kako je novi Flanaganov projekat majstorski primjer kako horor treba izgledati, ispunjen dramom i neizvjesnošću. Flanagan je ponovo pohvaljen jer se ne oslanja na "jeftino" zastrašivanje gledalaca, već fokus stavlja na gradnju napetosti i straha.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Dramska-horor serija prati Rodericka Ushera, izvršnog direktora korumpirane farmaceutske kompanije, kojeg glumi Bruce Greenwood.

Usher se mora suočiti sa svojom mračnom prošlošću kada njegova djeca počinju umirati na misteriozan i brutalan način. Iza ubistava stoji misteriozna žena, a ubistva počinju otkrivati skrivene tajne dinastije Usher.

Barack Obama režirao napeti triler: Poznato gdje i kada će se moći gledati

Barack Obama režirao napeti triler: Poznato gdje i kada će se moći gledati

Što se tiče glumaca, Mike Flanagan poznat je po tome što radi s istim glumcima pa je i u ovaj projekat pozvao omiljenu Carlu Gugino koja glumi Vernu, misterioznu ženu, demona koji mijenja oblik. Ostali glumci koji se pojavljuju su Bruce Greenwood, Mark Hamill, Kate Siegel, Mary McDonnell, Henry Thomas i drugi.

Serija The Fall of the House of Usher je ujedno i posljednji projekat Mikea Flanagana za Netflix. Režiser je za streaming servis napravio miniseriju The Haunting of Hill House koji je baziran na istoimenoj noveli Shirley Jackson i The Haunting of Bly Manor, koji je ekranizacija novele Henryja Jamesa, The Turn of the Screw.

Obje serije odlično su prihvaćene, a s nestrpljenjem su se očekivali i njegovi projekti Midnight Mass, koji je dobro prihvaćen od publike, te The Midnight Club koji je od navedenih imao najslabiju ocjenu na IMDb-u, piše Gloria.hr.

Miniserija The Fall of the House of Usher bit će dostupna na Netflixu od 12. oktobra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije