Tražite praznične filmove? Ovo je šest noviteta na Netflixu koji zadovoljavaju sve kriterije

0
Radiosarajevo.ba
Tražite praznične filmove? Ovo je šest noviteta na Netflixu koji zadovoljavaju sve kriterije
Foto: Pixabay / Ilustracija

U prazničnom periodu, osim druženja s porodicom, odlaska na planinu i uživanja u hrani, nema ljepšeg do odmaranja u toplom domu uz šoljicu najdražeg toplog napitka i dobar film.

Iako su u tom razdoblju neizostavni praznični klasici kao što su Kako je Grinch ukrao Božić ili Sam u kući, koje s veseljem svake godine gledamo, ne treba propustiti ni novitete koji nose dašak prazničnog duha. Na Netflixu ćemo tako i ove godine moći gledati nove naslove i to različitih žanrova - od romantičnih komedija do animiranih filmova za djecu.

Love at First Sight

Možda se pitate zašto navodimo film koji je na Netflix došao u septembru, no iako film Love at First Sight nije klasičan božićni film, zapravo se dobro uklapa u praznični ugođaj jer je radnja ovog tinejdžerskog ljubavnog filma smještena u praznično razdoblje, tačnije pet dana prije Božića.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Radnja se vrti oko Hadley i Olivera koji se zaljube na letu iz New Yorka za London, no šanse da se ikada ponovno nađu čine se nemogućima.

The Claus Family 3

Izvorno belgijska, ova fantastična drama s porodičnom tematikom The Claus Family debitirala je na Netflixu 2020. godine, a nastavak je došao godinu dana kasnije.

Fanovi oduševljeni novom 'jezivom' serijom na Netflixu: "Ovo moraju pogledati svi"

Fanovi oduševljeni novom 'jezivom' serijom na Netflixu: "Ovo moraju pogledati svi"

Sada, nakon dvije godine, režiser Ruben Vandenborre donosi nam i treće izdanje filma koji je originalno na flamanskom jeziku, uz dotupnu englesku sinhronizaciju, a Netflix najavljuje: "Kad isporuka darova krene po zlu i djed Noël upadne u nevolju, brat i sestra Jules i Noor moraju zajedno raditi kako bi spasili Božić. No pitanje je mogu li to napraviti?"

Best. Christmas. Ever!

Svake godine dobijamo novu romantičnu komediju, a ove godine to je Best. Christmas. Ever!, film režiserke Mary Lambert koji se temelji na originalnoj priči Charlesa Shyera i Todda Calgija Gallicana. Radnja ovog 80-minutnog filma vrti se oko prijateljstava koja su stavljena na kušnju zbog jednog božićnog newslettera. Glumačka ekipa uključuje Heather Graham, Jasona Biggsa, Brandy Norwood i Matta Cedeña.

Family Switch

Božić nije glavna tema ove nove komedije, no radnja se odvija u praznično vrijeme pa ga ipak stavljamo na popis božićnih filmova. Film govori o neobičnoj situaciji u kojoj članovi porodice Walker nakon susreta s astrologom zamijene tijela. Glumačka postava uključuje već dobro poznata lica poput Eda Helmsa, Jennifer Garner, Emmu Myers te Ritu Moreno i Bradyja Noona.

The Bad Guys: A Very Bad Holiday

Još jedan božićni specijal dolazi na streaming platformu krajem novembra. "he Bad Guys: A Very Bad Holiday 22-minutni je animirani film kuće DreamWorks koji prati likove u planiranju božićne pljačke. Zapravo je riječ je o prequelu filma The Bad Guys koji nažalost više nije dostupan na Netflixu.

Christmas As Usual

Ova nova romantična komedija scenarista i režisera Pettera Holmsena dolazi iz Norveške. Film govori o mladoj ženi Thei koja se vraća u svoj rodni grad kako bi sa svojom porodicom proslavila tipični norveški Božić.

Međutim, ove godine sa sobom dovodi svog dečka Jashana koji je Indijac. Tipični Božić pretvara se u burno, ali i dirljivo praznično razdoblje koje će svačije predrasude i tradicije staviti na kušnju. Ida Ursin-Holm, Mads Sjøgård Pettersen i Kanan Gill glavne su zvijezde filma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije