Transformacija slavnog glumca: Michael Douglas u ulozi Benjamina Franklina

0
Radiosarajevo.ba
Transformacija slavnog glumca: Michael Douglas u ulozi Benjamina Franklina
Foto: Apple TV / Michael Douglas kao Benjamin Franklin

Michael Douglas igra Benjamina Franklina u novoj seriji Franklin koja nas vraća u vrijeme kada je Franklin otišao na tajnu diplomatsku misiju u Francusku koja se pokazala ključnom u Američkoj revoluciji.

Serija će imati osam epizoda, a prve tri će biti dostupne od 12. aprila na Apple TV.

Glavni glumac ujedno je i izvršni producent, a serija se temelji na popularnoj knjizi dobitnice Pulitzerove nagrade Stacy Schiff Velika improvizacija: Franklin, Francuska i rađanje Amerike, koja je objavljena 2005. godine.

EU parlamentarci poručili uglednim kompanijama: "Prestanite se reklamirati u Vučićevim medijima"

EU parlamentarci poručili uglednim kompanijama: "Prestanite se reklamirati u Vučićevim medijima"

Serija će istražiti uzbudljivu priču iz karijere Benjamina Franklina kada je, bez ikakvog diplomatskog iskustva, a samo zahvaljujući svojoj genijalnosti i harizmi, uspio da ubijedi Francusku da potpiše američki "eksperiment u demokratiji".

Time je nadmašio britanske špijune i francuske doušnike i sklopio francusko–američki savez 1778. i konačni mir s Engleskom 1783. godine.

Osmogodišnja misija u Francuskoj je ostala zabilježena kao njegova najvažnija služba, bez koje Amerika ne bi pobijedila u revoluciji.

Drama ne ističe samo Franklinove diplomatske uspjehe, već se dotiče i ličnih i političkih izazova s kojima se suočavao na tom putu.

Osim Douglasa, u seriji između ostalih igraju i Noah Jupe kao Temple Franklin, Ludivine Sagnier kao Madame Brillon, Eddie Marsan kao John Adams i Assaad Bouab kao Beaumarchais.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije