Pogledajte prve scene serije o ubistvu Zorana Đinđića

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte prve scene serije o ubistvu Zorana Đinđića
Foto: Printscreen / Detalj iz serije Sablja

Od 24. februara, subotom i nedjeljom na Prvom programu RTS-a, počinje prikazivanje političkog trilera od osam epizoda koji se bavi ubistvom premijera Srbije Zorana Đinđića, kao i događajima prije i poslije 12. marta 2003. godine.

Serija "Sablja", već je privukla veliku pažnju najavom.

Kreatori serije Vladimir Tagić i Goran Stanković, potrudili su se da daju presjek društveno-političke situacije u zemlji od devedesetih do 2000. godina i da dočaraju atmosferu neizvijesnosti koja je vladala te 2003. godine u Srbiji.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Mnogi od junaka serije zasnovani su na stvarnim ličnostima. U glavnim ulogama gledamo Dragana Mićanovića kao premijera Zorana Đinđića, Milicu Gojković kao novinarku Danicu Mandić, Ljubomira Bandovića kao policajca Borisa Rakića i Lazara Tasića kao Uroša Ristića.

U seriji glumi i bh. glumac Feđa Štukan igra policajca sa kojim Boris (Bandović) radi na slučaju ubistva premijera, a ulogu Daničine (Gojković) majke maestralno je odigrala Jasna Đuričić.

U prvom traileru koji se upravo pojavio, imamo prilike da vidimo dramatične scene događaja koji je šokirao i promijenio tok Srbije 2003. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije