Popularna horor serija dobija novu sezonu poslije pet godina

0
Radiosarajevo.ba
Popularna horor serija dobija novu sezonu poslije pet godina
Foto: IMDb / Scene iz prve sezone 'The Terror'

AMC je odlučio oživjeti nadnaravnu horor seriju The Terror nakon što se pet godina nije emitirala.

Premijera treće sezone zakazana je za 2025. godinu, a radnja se temelji na romanu Victora LaVallea pod nazivom The Devil in Silver.

Knjiga govori o Pepperu, zdravom čovjeku poslanom na promatranje u bolnicu za duševne bolesti. Ondje susreće Đavola kako noću luta hodnicima.

Objavljena vremenska prognoza: Meteorolozi otkrili kakvo nas vrijeme čeka za vikend

Objavljena vremenska prognoza: Meteorolozi otkrili kakvo nas vrijeme čeka za vikend

LaValle će prilagoditi svoj roman za male ekrane, a u tome će mu pomoći Chris Cantwell, voditelj serije Halt and Catch Fire. Još uvijek nema najava glumaca.

Prva sezona The Terrora, koja ima ocjenu 94% na Rotten Tomatoesu, prati dva broda Kraljevske mornarice koji odlaze na neistražen teritorij gdje ih uhodi strašno stvorenje.

Druga sezona usredotočena je na japansku folklornu priču o natprirodnom stvorenju nalik duhu koje mijenja oblik i ima ocjenu 87%.

Neki su kritičari prvu sezonu opisali riječima "Alien na moru", što ima smisla s obzirom na to da je sam Ridley Scott bio izvršni producent.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije