Ovo je top 5 najboljih božićnih filmova svih vremena: Koji je vaš favorit?

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je top 5 najboljih božićnih filmova svih vremena: Koji je vaš favorit?
Foto: You Tube / Sam u kući

Božićnih filmova ima zaista mnogo, gotovo svake godine izlaze novi, ali svi imamo svoj omiljeni božićni klasik koji jednostavno moramo pogledati u ovo praznično vrijeme. Da li je to Sam u kući, Divan život ili Najluđi Božić?

Esquire je sastavio popis najboljih božićnih filmova svih vremena, a mi smo izdvojili top pet najboljih božićnih filmova.

Na vrhu popisa je klasik Divan život (It's a Wonderful Life), jedan od najpoznatijih i najemitiranijih božićnih filmova. Redovito se prikazuje za Božić na televizijskim prenosima širom svijeta i stekao je status klasika.

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Odmah iza njega je Najluđi Božić (National Lampoon's Christmas Vacation) iz 1989. godine, popularna komedija koja prikazuje nevolje obitelji Griswold, s Chevyjem Chasom i Beverly D'Angelo u glavnim ulogama.

Na trećem mjestu je Božićna priča (A Christmas Story) iz 1983., nagrađena nagradom Genie za scenarij i režiju. Slijede je Bijeli Božić  (White Christmas) i Sam u kući (Home Alone), a popis zaključuje istoimeni božićni klasik iz 1951. godine.

Koji je vaš omiljeni božićni film svih vremena? Recite nam u anketi!

/ Anketa

Koji je vaš omiljeni božićni film svih vremena?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije