Stiže nastavak popularnog filma katastrofe iz 90-ih, pogledajte trailer

0
Radiosarajevo.ba
Stiže nastavak popularnog filma katastrofe iz 90-ih, pogledajte trailer
Foto: IMDb / Scene iz 'Twistersa'

Tokom proteklog Super Bowla Warner Bros. je predstavio prvi trailer za Twisters, nastavak hita Twister iz 1996. godine.

U filmu koji je režirao Lee Isaac Chung glume Glen Powell, Daisy Edgar-Jones i Anthony Ramos kao nova generacija manijaka koji jure za olujama, a prvi kadrovi nam otkrivaju sve prednosti napretka u tehnologiji u posljednjih 30 godina.

Trailer pokazuje dinamiku koja se ne razlikuje previše od originala iz 1997. - imamo tim naučnika koji pokušavaju biti dio promjena. A onda imamo njihovog protivnika.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

No umjesto Jonasa Millera (Carry Elwes), koji je u tome zbog novca, imamo Glena Powella koji daje najboljeg tragača za uzbuđenjem koji juri za 'božjim prstom' isključivo radi uzbuđenja.

U nedavnom razgovoru za medije scenarist filma, Mark L. Smith potvrdio je da će film postojati u istom svemiru kao original, ali da će biti "odvojena priča".

"To nije nastavak originala. To je samo prava divlja vožnja s nekim dobrim, zabavnim likovima. Nadamo se da ćemo moći postići ono što je original imao jer je to jednostavno kultni film", rekao je Smith.

Originalni film napisali su Michael Crichton i Anne-Marie Martin, a film je pratio razvedeni par naučnika koji se bavi istraživanjem vremena i lovom na oluje. Potpisivanje papira za razvod odgodi se, a dolazak jedinstvenog tornada ponovo ih spoji. Bill Paxton i Helen Hunt bili su u glavnim ulogama filma koji je oduševio publiku diljem svijeta i donio skoro pola milijarde dolara zarade.

Uz Powella, Edgar-Jones i Ramosa u novom će filmu glumiti Katy O'Brian, Maura Tierney i Kiernan Shipka.

Premijera filma očekuje se 19. jula ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije