Sting nakon 20 godina ponovno napunio pulsku Arenu

Fena
Sting nakon 20 godina ponovno napunio pulsku Arenu
FOTO: EPA / Sting
U sklopu svjetske turneje "57th & 9th", Sting je u srijedu navečer održao koncert na ljetnoj sceni prepune pulske Arene.

Sting, koji ove godine obilježava 40 godina od dolaska na svjetsku rock scenu s grupom The Police, u Areni je nastupio nakon punih dvadeset godina.  Turneja 57th & 9th počela je početkom februara, a slavni muzičar na njoj predstavlja novi istoimeni album na kojem je pokazao raznolikost u stilovima muzike i pisanju tekstova.

Tokom koncerta u Areni je pred nekoliko hiljada posjetilaca izveo nove pjesme, ali i dobro poznate starije hitove. Na sceni su mu se pridružio i sin, svestrani muzičar Joe Sumner.

Bio je to jedini koncert u regiji britanske zvijezde, javlja Hina.  

Nakon Europskog dijela turneje slijedi Centralna i Južna Amerika te Azija, a onda se vraća u Europu na dogovorene nastupe na odabranim ljetnim festivalima. S obzirom na veliki uspjeh i posjećenost koncerata i odlične kritike, menadžment turneje odlučio je dodati još tri datuma početkom septembra u Sjevernoj Americi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije