Šta se desilo sa autobusom iz kultnog filma 'Ko to tamo peva'?

0
Radiosarajevo.ba
Šta se desilo sa autobusom iz kultnog filma 'Ko to tamo peva'?
Foto: Youtube / Autobus iz filma 'Ko to tamo peva'

Za autobus iz kultnog filma "Ko to tamo peva", vjerovatno najpoznatijeg rekvizita iz arhiva Jadran filma, stigle su četiri kupovne ponude iz Srbije, ali u upravi nekadašnjeg ''jugoslavenskog Hollywooda'"iz zagrebačke Dubrave su odgovorili kako autobus nije na prodaju.

"Dobili smo ponudu za saradnju od više firmi koje se bave produkcijom i eventima s područja bivše Jugoslavije, ali i četiri ponude iz Srbije za prodaju autobusa s natpisom "Krstić i sin".

To smo morali otkloniti, jer taj autobus, jednostavno, nije na prodaju",rekao je predsjednik uprave Jadran filma Vinko Grubišić.

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Dodao je i kako sami nastavljaju prije nekoliko godina započetu obnovu autobusa čiji je završetak, kako ističe Grubišić, ''nažalost, zaustavila propast jedne velike hrvatske kmpanije koja je trebala biti sponzor''.

Nakon poslovnog sloma tog nekad i u uvropi moćnog, ali neostvarenog pokrovitelja, Grubišić ističe da su uspostavljeni odnosi s nekoliko drugih sponzora, ali i da su obnovu, ipak, za sada odlučili nastaviti sami.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije