Snima se film o jednom od najpoznatijih celebrity kuhara, poznato ko će ga glumiti

0
Radiosarajevo.ba
Snima se film o jednom od najpoznatijih celebrity kuhara, poznato ko će ga glumiti
Foto: IMDb / O Bourdainu je već snimljen dokumentarac 2021. godine

Studio A24 je u pregovorima za biografski film Tony o poznatom američkom kuharu Anthonyju Bourdainu, potvrdio je Deadline.

Na filmu radi produkcijska kompanija Star Thrower, a Bourdaina će utjeloviti Dominic Sessa.

Scenarij za film napisali su Lou Howe i Todd Bartels, a režirat će ga Matt Johnson koji je prošle godine oduševio kritičare biografskom dramedijom BlackBerry. Johnson je također producent uz Tima Whitea, Trevora Whitea i Matta Millera.

UEFA | Historijska noć u Banjoj Luci: Borac osigurao grupnu fazu europskih takmičenja

UEFA | Historijska noć u Banjoj Luci: Borac osigurao grupnu fazu europskih takmičenja

Rođen u New Yorku 1956. godine, Anthony Bourdain bio je američki kuhar, pisac i televizijska zvijezda. U 80-ima je bio šef kuhinje u najpoznatijim restoranima na Manhattanu, a svjetsku slavu stekao je 2000. godine, nakon što je objavio bestseler Dosje kuhinja (Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly).

Obožavatelji ga znaju i po hvaljenoj televizijskoj emisiji o putovanjima i hrani, nazvanoj Anthony Bourdain: No Reservations, koja se prikazivala od 2005. do 2012. godine.

Slavni kuhar bio je poznat po svom oštrom jeziku, inteligenciji i cinizmu, a mediji su ga prozvali rock zvijezdom kulinarskog svijeta. Često je kritizirao celebrity kuhare, kao što su Guy Fieri ili Paula Deen.

Bourdain je počinio samoubistvo 8. juna 2018. godine. HBO Max i CNN Films snimili su dokumentarac o njegovom životu, Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain, koji je imao premijeru 2021. godine.

Trenutno nije poznato koji će dio Bourdainovog života prikazati nadolazeći biografski film, ali pretpostavlja se da će pokriti razdoblje opisano u knjizi Dosje kuhinja.

Dominic Sessa je glumac u usponu koji je imao debi u prošlogodišnjoj dramediji The Holdovers. Trenutno radi na drami Tow, rediteljice Stephanie Laing, u kojoj će glumiti uz Rose Byrne, te na komediji Oh. What. Fun, koju režira Michael Showalter. Trebao bi se pojaviti i u Majstorima iluzije 3 (Now You See Me 3).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije