Snima se dokumentarni film o legendarom Michaelu Schumacheru

Radiosarajevo.ba
Snima se dokumentarni film o legendarom Michaelu Schumacheru
EPA / Michael Schumacher

Legendarnom vozaču Formule 1 Michaelu Schumacheru će biti posvećen dokumentarni film, piše britanski časopis The Guardian. O njemačkom sportisti će govoriti članovi porodice i prijatelji.

Film će tematizirati njegov život i karijeru čiji je vrhunac bilo višestruko osvajanje najbržeg cirkusa na svijetu. Dio filma će podsjetiti i na nesreću od prije pet godina koja mu je promijenila život - pad sa skija uslijed kojeg je zadobio ozbiljne povrede glave.

Očekuje se da će se film u njemačkim i švicarskim kinima početi emitovati 5. decembra ove godine. Na filmskom festivalu u Kanu će biti prvi put prikazana najava za ovaj film.

Prema pisanju The Guardiana, za očekivati je da će ovo filmsko ostvarenje izazvati jednaku ili veću pažnju kao ono koje je bilo posvećeno fudbaleru Diegu Maradoni.

Snimanje filma je podržala Michaelova porodica.

U filmu će biti prikazan i intervju s njegovim 73-godišnjim ocem Ralfom, kao i snimci iz porodičnih arhiva koje javnost nikada nije vidjela.

Pretpostavlja se da u dokumentarcu neće biti obznanjeno kakvo je trenutno zdravstveno stanje ovog sportaša, niti da će on biti jedan od sagovornika.

Kakvo je stvarno stanje Michaela, malo ko zna. Neki tvrde da živi u porodičnoj kući u Švicarskoj, te da zavisi od pomoći ljekara i njegovatelja.

Postojala je glasina da je helikopterom posjetio svoju vilu na španskom otoku Mallorca gdje je proslavio 50. rođendan, navodi The Guardian.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije