Pojavio se zadnji intervju Michaela Schumachera prije nesreće

Radiosarajevo.ba
Pojavio se zadnji intervju Michaela Schumachera prije nesreće
Foto: Twitter / Michael Schumacher i Jean Todt

Intervju za službenu stranicu Michaela Schumachera nastao je svega nekoliko tjedana prije nesreće, a tek pet godina kasnije ugledao je svjetlo dana.

Gotovo pet godina traje drama porodice Michaela Schumachera nakon teške povrede legendarnog vozača Formule 1. Schumi je u decembru 2013. pao na skijanju i udario glavom u stijenu, nakon čega je prebačen u bolnicu u Grenobleu, gdje je podvrgnut dvjema operacijama i stavljen u induciranu komu zbog traumatskih povreda mozga.

Legenda i veliki prijatelj djece Sarajeva: Michael Schumacher je napunio 50 godina

Oporavak još traje, a niko tačno ne zna kakvo je njegovo stanje. Supruga Corrina odlučila je čuvati Schumacherovu privatnost: u svoj dom ne pušta medije pa čak ni Michaelova bivšeg momčadskog kolegu Rubensa Barrichella.

Budući da informacije o Schumacheru cure na kapaljku puno je  interesa probudio intervju za njegovu službenu stranicu svega nekoliko sedmica prije nesreće koji je tek pet godina kasnije ugledao svjetlo dana.

Michael Schumacher i Jean Todt - undefined

Foto: Twitter: Michael Schumacher i Jean Todt

U njemu Schumacher odgovara na mnoga pitanja o karijeri, životu, idolima, rivalima…

”Formula 1 je vrlo težak sport, pogotovo nekad sa slabijim kočnicama i upravljanjem. Ali čak i danas je jedan od najtežih sportova na svijetu, treba vam puno pripreme”, rekao je, a otkrio je i ko mu je bio najveći rival.

”Najviše sam respektirao Miku Häkkinena zbog sjajnih bitki koje smo vodili, kao i stabilnog privatnog odnosa”, rekao je i otkrio vrlo zanimljivog idola iz djetinjstva.

”Kad sam bio dječak i vozio karting, divio sam se Ayrtonu Senni i Vincenzu Sospiriju, ali moj pravi idol je bio Toni Schumacher jer je bio sjajan nogometaš”, rekao je o svom prezimenjaku, golmanu sa 76 nastupa za Zapadnu Njemačku između 1979. i 1986., prenosi Max portal.

Schumacher je otkrio i tajnu svog uspjeha i brojnih rekorda koje i danas drži, poput 91 pobjede i 155 podija te sedam naslova u karijeri.

“Mislim da je važno imati dvojbe i ne imati previše samopouzdanja, biti skeptičan i tražiti gdje se može napredovati i raditi korake naprijed. Uvijek sam mislio da nisam dovoljno dobar i da moram raditi više”, rekao je Schumacher u intervjuu na svojoj službenoj stranici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije