"Mali Schumi" je nezaustavljiv: Sin Michaela Schumachera hita ka tituli u F3

J. M.
"Mali Schumi" je nezaustavljiv: Sin Michaela Schumachera hita ka tituli u F3
Twitter / Mick Schumacher
Mick Schumacher ne posustaje u Europskom prvenstvu Formule 3. Sin sedmerostrukog svjetskog prvaka F1 Michaela Schumachera dominirao je utrkama u austrijskom Spielbergu, nakon što je prije toga slavio tri pobjedu na Nürburgringu.

U subotu je Mick Schumacher zabilježio četvrtu uzastopnu pobjedu, potom u nedjelju ujutro i petu, a ukupno osmu u sezoni F3.

Ipak, nije uspio doći do "hat-tricka" u Austriji jer je na posljednjoj utrci u Spielbergu osvojio drugo mjesto, iza Rusa Roberta Schwartzmana.

No, drugim mjestom "mali Schumi" je učvrstio vodstvo uz ukupnom poretku: Uoči posljednje tri utrke u Hockenheimu 13. i 14. oktobra ima  49 poena više od drugoplasiranog Britanca Daniela Ticktuma. 

Plasman na neko od prva dva mjesta na kraju šampionata osigurao bi Micku Schumacheru "superlicencu" za Formulu 1, ali se vjerovatnijim čini da će 19-godišnji vozač još jednu sezonu nastupati u juniorskoj konkurenciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije