Slavnom glumcu se borili za život poslije stravične nesreće, a sad se vratio na posao

0
Radiosarajevo.ba
Slavnom glumcu se borili za život poslije stravične nesreće, a sad se vratio na posao
Foto: Instagram / Jeremy Renner

Glumac Jeremy Renner potpuno se oporavio od prošlogodišnje teške povrede i vratio se na posao.

Renner je, naime, objavio svoju fotografiju sa snimanja treće sezone kriminalističke serije Gradonačelnik Kingstowna (Mayor of Kingstown, 2021).

"Prvi dan na terenu… Danas sam nervozan. Nadam se da će sve proći kako treba, a ja zaista sve mogu da podnesem zbog našeg tima i najvažnije – zbog fanova", napisao je Renner na društvenim mrežama.

Makedonka Svetlana Mojsov na TIME100 listi najuticajnijih: Obilježila je medicinsku historiju

Makedonka Svetlana Mojsov na TIME100 listi najuticajnijih: Obilježila je medicinsku historiju

Priča prati uticajnu porodicu McLusky koja živi u Kingstownu u Michigenu. Oni već decenijama čuvaju mir u Kingstownu, djelujući kao moderatori između uličnih bandi, zatvorenika, stražara i policajaca. Baveći se temama sistemskog rasizma, korupcije i nejednakosti, serija pruža oštar pogled na njihov pokušaj da uvedu red i pravdu u grad koji nema ni jedno ni drugo.

Autori serije su Taylor Sheridan i Hugh Dillon.

Tačan datum izlaska trećeg sezone još uvijek nije poznat.

Tragični incident s Rennerom dogodio se 1. januara 2023. godine dok je čistio snijeg. Pokušavajući da spasi nećaka da ga ne udari mašina za čišćenje snijega sam Renner je pao pod mašinu i zadobio ozbiljne povrede.

Polomio je preko 30 kostiju, bio životno ugrožen, i hitno je operisan u bolnici u Nevadi.

Ljekari su uspjeli da se izbore za njegov život, a glumcu je cijela 2023. godina protekla u oporavku.

Renner, dva puta nominovan za Oscara, najpoznatiji je po ulozi Clinta Bartona, odnosno Hawkeyea, u Marvelovom filmskom univerzumu, glumeći u nekoliko filmova o Osvetnicima (The Avengers) i televizijskoj seriji.

Bio je nominovan za Oscara za najboljeg glumca za ulogu u filmu Narednik James (Hurt Locker) iz 2008. kao i za najboljeg sporednog glumca u filmu Grad lopova (The Town) iz 2010. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije