Slavni glumac se oporavlja od teških povreda: 'Probao sam sve vrste terapije'

0
Radiosarajevo.ba
Slavni glumac se oporavlja od teških povreda: 'Probao sam sve vrste terapije'
Foto: Instagram / Jeremy Renner

Slavni glumac Jeremy Renner oporavlja se od teških povreda koje je zadobio u stravičnoj nesreći prije 10 mjeseci, kada ga je pregazila snježna grtalica.

Pravo je čudo da je glumac ponovo stao na noge i može hodati manje od godinu dana kasnije, a za to bez sumnje može zahvaliti svakodnevnoj fizikalnoj terapiji kojoj je bio podvrgnut otkako je otpušten iz bolnice.

U novoj objavi na Instagramu, Renner se osvrnuo na svoj oporavak i otkrio da je isprobao "svaku vrstu terapije" u posljednjih 10 mjeseci.

Meteorolozi objavili razočaranje pred 1. maj. Evo gdje će se kvariti vrijeme u BiH ove sedmice

Meteorolozi objavili razočaranje pred 1. maj. Evo gdje će se kvariti vrijeme u BiH ove sedmice

Renner je početkom januara hospitalizovan zbog povrede grudnog koša i ortopedskih povreda nakon što ga je pregazio njegov Sno-Cat, velika snježna grtalica koja teži najmanje 6500 kilograma. Glumac je pokušavao pomoći svom nećaku da izađe iz snijega u blizini njegove kuće na jezeru Tahoe kada ga je grtalica zgnječila.

Njegove povrede uključivale su osam rebara slomljenih na 14 mjesta, slomljeno desno koljeno i zglob, slomljenu tibiju lijeve noge, slomljen lijevi zglob, slomljenu desnu ključnu kost, slomljeno desno rame i još mnogo toga.

Slavni glumac Jeremy Renner teško povrijeđen

Slavni glumac Jeremy Renner teško povrijeđen

"Istražujem sve vrste terapije od 14. januara. Svaki dan, bezbrojni sati fizikalne terapije, injekcije peptida, IV dripovi i guranja, matične stanice i egzosomi, terapija crvenim svjetlom/IR, hiperbarična komora, hladno poniranje i popis se nastavlja u nedogled", napisao je Renner na Instagramu.

"Ali moja najveća terapija bili su moj um i volja da budem ovdje i želja da se oporavim i budem bolji. Budi izniman... osjećam da je to moja dužnost. Ne da protratim svoj život jer sam pošteđen, već da vratim svojoj porodici, prijateljima i svima vama koji ste me osnažili da izdržim. Zahvaljujem vam svima", dodao je Renner.

Renner je često koristio društvene mreže u mjesecima nakon nesreće kako bi obavijestio obožavatelje o svom procesu oporavka i opsežnoj fizikalnoj terapiji.

Objavljivao je snimke na kojima vježba i povećava snagu nogu.

Do aprilske svjetske premijere njegove serije Rennervations, već je mogao hodati uz pomoć štapa po crvenom tepihu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije