Slavni reditelj optužio Quentina Tarantina za krađu: 'Iskopirao me je'

0
Radiosarajevo.ba
Slavni reditelj optužio Quentina Tarantina za krađu: 'Iskopirao me je'
Foto: EPA - EFE / Quentin Tarantino

Quentin Tarantino će uskoro započeti produkciju svog desetog i posljednjeg filma Filmski kritičar (The Movie Critic) a Luc Besson tvrdi da tu ideju nije sam smislio nego je ukrao od njega.

Slavni reditelj je gostovao u podcastu The Discourse i rekao kako je Tarantino iskopirao njegovu ideju, što do sada nije bilo poznato.

Tarantino već odavno priča o tome kako je planirao da snimi deset filmova i penzioniše se, zbog čega je navodno odbio i režiranje jednog ostvarenja iz univerzuma Zvjezdanih staza (Star Trek).

Majke Srebrenice vratile se iz New Yorka u Sarajevo: "Mi znamo šta su radili i kakvo su zlo učinili"

Majke Srebrenice vratile se iz New Yorka u Sarajevo: "Mi znamo šta su radili i kakvo su zlo učinili"

"Ono što je smiješno je da sam ja to davno rekao Tarantinu", započeo je Besson o planovima za penzionisanje nakon snimanja deset filmova.

"Tako da me je iskopirao. Iskreno sam mislio kada sam to rekao, nakon što sam snimio šest ili sedam filmova. To je bio način da se fokusiram i kažem. Ako imam samo deset metaka, moram da budem oprezan s preostala tri".

Besson je objasnio da je to bio njegov način da natjera sebe da odbije primamljive ponude studija za koje je znao da će se završiti neinspirativnim filmovima.

"U to vrijeme, mnogo njih u Hollywoodu mi je dolazilo s riječima: 'Evo scenarija'. Projekti koje su mi predlagali nisu bili loši, ali su bili nastavci, to je bila hollywoodska mašina. A oni to predlažu s puno novca, objasnio je reditelj.

Luc Besson i dalje snima, a DogMan, koji je premijerno prikazan prošle godine, bio je njegov 21. film u karijeri. Osim toga, trenutno radi na ostvarenju Dracula: A Love Tale s Christoph Waltz i Calebom Landryjem Jonesom, ali je nagovijestio da neće snimati još puno filmova.

"Možda bi trebalo da uradim još film ili dva, jer imam još puno toga da kažem. Mada, sada vam mogu reći da ću snimiti još tri i onda prestati. Tako da, poslije Dracule idu još dva i više vas neću daviti", otkrio je reditelj, prenosi Headliner.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije