Slavni redatelj otkrio jednu od tajni filmske industrije i šokirao mnoge: "Sad ću samo to pratiti"

0
Radiosarajevo.ba
Slavni redatelj otkrio jednu od tajni filmske industrije i šokirao mnoge: "Sad ću samo to pratiti"
Foto: Lionsgate / Glumci iz filma 'Knives Out'

Ljubitelji filma optužili su redatelja Knives Out Riana Johnsona da je 'uništio' moderne krimi priče Hollywooda nakon što je razotkrio jednu od najbolje čuvanih tajni ove industrije.

Američki filmaš je odgovoran za režiju oba filma Knives Out, a u najnovijem nastavku ove priče gledamo kako tehnološki milijarder Miles Bron (Edward Norton) poziva svoje prijatelje u goste na svoj privatni otok. Kad netko na otoku bude ubijen, za rješavanje slučaja se angažira detektiv Benoit Blanc (Daniel Craig).

Uz Nortona i Craiga tu su i Janelle Monáe, Kate Hudson i Dave Bautista.

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

A, u intervjuu za Vanity Fair., Johnson je iznio neobičnu tvrdnju u vezi s iPhoneima ili drugim Appleovim proizvodima koji se prikazuju u filmovima.

Objasnio je: "Još jedna smiješna stvar, ne znam smijem li ovo otkriti ili ne. Ne zato što je kao lascivno ili tako nešto, već zato što će me zeznuti kad budem radio sljedeći detektivski film, ali zaboravite, reći ću, moram! Vrlo je zanimljivo. Naime, Apple, dopušta da koristimo iPhone u filmovima, ali - a ovo je vrlo važno - ako ikada gledate triler, negativci ne mogu držati iPhone!"

"Znam", šaljivo je dodao, "svaki redatelj koji ima 'tajnog' negativca u svom filmu želi me ubiti upravo sada."

I zaista, u prvom dijelu filmske priče Knives Out, postoji scena koja prikazuje Ransoma Drysdalea (Chris Evans) dok dolazi u kućanstvo Thrombey gdje se svi likovi okupljaju po prvi put. Spoiler upozorenje: dok se većina njih može vidjeti s iPhoneima, Ransom je jedan od rijetkih bez Appleovog proizvoda... Oni koji su gledali film znaju da je on krivac.

Mnogi su ostali šokirani priznanjem, a jedan je rekao: "Iskreno, volio bih da ovo nikad nisam čuo."

Drugi je također dodao: "Neee! Ovo je najgora stvar koju sam ikada naučio o filmovima!"; "Sad ću samo to da pratim i tražim kako bih pokušao otkriti ubicz", naglasio je treći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije