Slavni John Turturro popunio BKC: Na Masterclassu podijelio svoje životno iskustvo

0
Radiosarajevo.ba
Slavni John Turturro popunio BKC: Na Masterclassu podijelio svoje životno iskustvo
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / John Turturro

U srijedu, 21. augusta, u sklopu Sarajevo Film Festivala održava se Masterclass na kojem razgovaraju John Turturro i Alissa Simon.

Ove godine, Masterclass program Sarajevo Film Festivala nudi izvanrednu priliku za sticanje znanja od iskusnih filmskih stručnjaka o različitim stranama filmske produkcije, režije, pisanja scenarija, glume i drugih važnih elemenata filmske industrije.

Interakcija s profesionalcima omogućava kreativcima i filmskim entuzijastima da dublje sagledaju proces izrade filmova i unaprijede svoje vještine u polju filmske umjetnosti. 

"Dolina Ćupova" na SFF-u:  Ovacije i pjesma publike odjekivale Cineplexxom

"Dolina Ćupova" na SFF-u: Ovacije i pjesma publike odjekivale Cineplexxom

John Turturro je talentovani američki glumac i reditelj, školovan na SUNY-u u New Paltzu i Yale School of Drama. Tokom svoje karijere surađivao je s brojnim istaknutim filmašima, uključujući Spikea Leea, Martina Scorsesea i braću Coen.

Osvojio je nagradu za najboljeg glumca na Filmskom festivalu u Cannesu za ulogu u filmu Barton Fink te David Donatello nagradu. Poznat je po kultnom liku Jesusa Quintane iz Velikog Lebowskog, kojeg je ponovio u vlastitom filmu The Jesus Rolls.

Turturro je režirao šest filmova, a za film Mac osvojio je nagradu Camera D'Or. Također je bio nominovan za Emmy i Zlatni globus, a osvojio je Emmy za ulogu u seriji Monk.

Njegov rad na televiziji obuhvata i brojne značajne serije, a trenutno ga možemo gledati u drugoj sezoni Appleove serije Severance.

Zanimljivo je da je Turturro glumio i u filmu Tajni prolaz bh. reditelja Ademira Kenovića.

Podsjetimo, jučerašnji Masterclass održali su hollywoodska glumica Meg Ryan i naš oskarovac Danisom Tanovićem, a kako je to izgledalo možete pogledati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije