Šesnaest godina od odlaska kralja funka: Na današnji dan preminuo je Dino Dvornik

0
Radiosarajevo.ba
Šesnaest godina od odlaska kralja funka: Na današnji dan preminuo je Dino Dvornik
Foto: Arhiv / Dino Dvornik

Dino Dvornik preminuo je 7. septembra 2008. godine u svom stanu, samo osamnaest dana nakon što je proslavio 44. rođendan.

Dino Dvornik živio je silovito, uvijek u šestoj brzini, o čemu najbolje svjedoči njegova muzička ostavština. U dva desetljeća karijere objavio je šest studijskih albuma, za svoj rad dobio je dvanaest Porina, od kojih mu je osam dodijeljeno posmrtno, a njegove pjesme i danas zvuče suvremeno i atraktivno, premda je prve hitove, poput Zašto praviš slona od mene i Ti si mi u mislima, objavio potkraj osamdesetih.

Kad je upoznao Danijelu njoj je bila 21 godina, a Dino je bio 24-godišnjak. Prvih šest mjeseci živjeli su u Londonu, kamo je Danijela poslije završetka Prometne škole otišla raditi kao dadilja.

Uhapšen bh. bjegunac sa njemačke psihijatrijske klinike, lociran na neočekivanom mjestu

Uhapšen bh. bjegunac sa njemačke psihijatrijske klinike, lociran na neočekivanom mjestu

Zbog ljubavi prema Danijeli pristao je konobariti po londonskim pubovima, a navečer je u unajmljenom stanu na gitari stvarao pjesme.

Upoznali su se na tulumu u njegovom stanu, a njegovo zavođenje bilo je sve prije nego romantično. Nakon što je buduću suprugu zatekao pitanjem "Bi li ti, mala, voljela osjetiti moje vibracije?", zaspao joj je na ramenu, piše Gloria.

Vjenčali su se 12. augusta 1989. godine, osam dana uoči njegovog 25. rođendana.

Kćerku Ellu dobili su u decembru 1990. godine, a ime je dobila po pjesmi Ella E. "Bio je dobar otac, iako je Ella bila moja briga. Dino je ustvari Elli bio više prijatelj nego otac", otkrila je Danijela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije