Sarajevski rock bend Foxy Head objavio prvi singl

3
Radiosarajevo.ba
Sarajevski rock bend Foxy Head objavio prvi singl
PROMO / Foxy Head

Ovo je prvi najavni singl za debitantski album grupe Foxy Head koji će biti objavljen na jesen 2022. u izdanju sarajevke izdavačke kuće Sarajevo Disk.

Muziku i tekst za pjesmu potpisuje frontmen benda Sergio Slatinac, dok su za produkciju spota zaslužni basista i režiser Damir Pirić i direktor fotografije, Gorčin Zec. Ovaj dvojac također stoji iza već najavljenog dokumentarnog filma o grupi Foxy Head, te su za ovaj video do maksimuma iskoristili  ambijent galerije Collegium Artisticum gdje je spot za pjesmu Ne treba mi razlog i sniman. Album je u fazi snimanja tri godine, sadrži 11 pjesama različitih rock stilova.

Ritam gitarista i osnivač benda, Zlatko Slatinac, kaže: "Album je sniman dvije godine jer bilo je mnogo prepreka, uključujući i lockdown zbog pandemije. Drago mi je što će album izaći za Sarajevo Disk, jer mislim da ova kuća iza sebe ima duboku historiju tako da postoji i ta emotivna nit između nas i Sarajevo Disk-a.’’

"Pjesma Ne treba mi razlog pjesma je svojevrsni vertikalni presjek cijelog albuma. Tekst je jednostavan i  pristupačan, ima dosta melodije, slojeva, bek vokala, i mislim da je to naš potpis. Niko do sada nije uspio  zaključiti na šta ga pjesma podsjeća, a dobili smo svakakve komentare, od toga da liči na Beatlese, Queen,  pa sve do Black Crowes, i najiznenađujuće, Drugog Načina" - objašnjava autor Sergio Slatinac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije