Sarajevo Big Bend priređuje koncert sjećanja na Kemala Montena

0
Fena
Sarajevo Big Bend priređuje koncert sjećanja na Kemala Montena
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Big bang i prijatelji

Novogodišnji koncert Sarajevo Big Band i prijatelji ove će godine biti posvećen stvaralaštvu Kemala Montena, a bit će održan 28. decembra u velikoj dvorani sarajevskog BKC-a.

Sarajevo Big Band će na ovaj način dati svoj prilog očuvanju domaćeg stvaralaštva i podsjetiti na stvaralački opus Kemala Montena koji je svojim pjesmama ostavio trag na bh. muzičkoj sceni kao pjevač, kantautor i šansonjer.

Direktor BKC-a Jasmin Duraković istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije da ova institucija treću godinu sarađuje sa "Sarajevo Big Band" orkestrom.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Duraković je naveo da postoji interes za ovakve događaje te da oni trebaju Sarajevu.

Jedan od osnivača Sarajevo Big Banda Faik Lačević smatra da je neko kao što je Kemal Monteno odavno zaslužio da se održi koncert koji bi bio posvećen njemu i njegovom stvaralaštvu.

Lačević je također kazao da je u pripremi i album koji će biti posvećen Montenu.

Stalni dirigent Sarajevo Big Banda Ranko Rihtman, koji je uradio i aranžmane, istaknuo je da će publika na koncertu imati priliku da čuje i neke nepoznate pjesme Kemala Montena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije