Reese Witherspoon vraća se najpoznatijoj ulozi, "Plavuša s Harvarda" postaje serija

0
Radiosarajevo.ba
Reese Witherspoon vraća se najpoznatijoj ulozi, "Plavuša s Harvarda" postaje serija
Foto: IMDb / Reese Witherspoon kao "Plavuša s Harvarda"

Reese Witherspoon 2001. predstavljena je kao Elle Woods, poznatija kao Plavuša s Harvarda (Legally Blonde).

Ciklus od tri filma bio je sjajno prihvaćen među publikom koja mu se i dan danas rado vraća, a ambiciozna glumica sada se bavi i produkcijom serije.

Filmovi o plavuši s Harvarda prije dvadesetak godina bili su najveći filmski hit te je ružičasti svijet Elle Woods rušio predrasude na tako pitak i simpatičan način.

Dobro je znati: Šta uraditi do dolaska Hitne pomoći ako vas ugrize zmija?

Dobro je znati: Šta uraditi do dolaska Hitne pomoći ako vas ugrize zmija?

Čak i dvadeset godina poslije još uvijek se svi rado sjećamo simpatične pravnice, a Reese Witherspoon ponovo će je uključiti u živote uzbuđenih gledatelja.

Nakon tri filma i mjuzikla, Reese Witherspoon sada razvija televizijsku seriju inspirisanu popularnim filmovima o plavuši s Harvarda, a iza svega naravno stoji i njena produkcijska kuća Hello Sunshine.

Bivši voditelji serije Tračerica (Gossip Girl), Josh Schwartz i Stephanie Savage, sarađuju na ovom spin-offu, ali detalji zapleta još uvijek ostaju nepoznati.

Projekt je još uvijek tek u idejnoj fazi, no s obzirom da je kvalitetni rom-com doživio svoju renesansu, a gledatelji traže sve više laganog sadržaja poput Emily u Parizu, serija bi vrlo lako mogla postati veliki hit.

Koliko je uloga bila važna za tada 25-godišnju Reese Witherspoon potvrdila je i sama glumica, rekavši da joj je ta uloga promijenila život zauvijek, a 2021. na Instagramu je proslavila 20. godišnjicu filma nazvavši ulogu Elle Woods "ulogom života".

Na stranici Rotten Tomatoes film ima ocjenu od 71% na temelju recenzija 150 kritičara, a kritičari su složni kako je upravo Reese Witherspoon zaslužna za takav uspjeh filma.

Godine 2002. film je imao čak dvije nominacije za Zlatni globus, a Reese je kući odnijela nagradu za najbolju žensku glumicu prema ocjeni MTV Choice Awards tima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije