James Cameron snima remake naučno-fantastičnog klasika

1
Radiosarajevo.ba
James Cameron snima remake naučno-fantastičnog klasika
Foto: EPA - EFE / James Cameron

Slavni reditelj James Cameron je 1997. godine izrazio želju za snimanjem remakea naučno-fantastičnog klasika Fantastično putovanje (Fantastic Voyage), a u nedavnom intervjuu za Variety potvrdio je da bi se cijeli projekt uskoro mogao realizirati, prenosi Screen Rant.

Fantastično putovanje snimljeno je 1966. godine, u razdoblju Hladnog rata.

Radnja prati naučnika iz Istočnog bloka koji je smislio naprednu tehniku minijaturizacije živih bića, ali je završio u komi nakon napada plaćenih ubica.

Saobraćajna nesreća kod Bijeljine: Teško povrijeđen motociklista

Saobraćajna nesreća kod Bijeljine: Teško povrijeđen motociklista

Da bi ga spasio, tim naučnika u podmornici smanjen je na mikroskopsku veličinu i poslan u tijelo naučnika, gdje mora ukloniti krvni ugrušak u njegovom mozgu.

Glavne uloge u filmu igrali su Stephen Boys, Raquel Welch, Edmond O’Brien, Donald Pleasence i Arthur Kennedy.

Fantastično putovanje jedan je od prvih filmova u kojima je glumila Raquel Welch, a komercijalni uspjeh naučno-fantastičnog filma preko noći ju je pretvorio u svjetsku zvijezdu.

Cameron je u ranim 2000-ima planirao snimiti remake ovog kultnog klasika, na kojem su trebali raditi Roland Emmerich i Guillermo del Toro, ali cijeli projekt napušten je 2007. godine jer se slavni reditelj htio posvetiti snimanju Avatara.

No tokom nedavnog predavanja koje je držao u Parizu, Cameron je potvrdio da on i producent Jon Landau uskoro počinju raditi na remakeu.

"Već godinama razvijamo projekt i planiramo početi s produkcijom u bližoj budućnosti. Raquel Welch nije dostupna, ali mislim da možemo snimiti prilično dobar film", izjavio je Cameron.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije